back to top

Drugi upravo čitaju

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer je u čin mlađeg inspektora promovisano 30 kadeta Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskoga kantona. Riječ je o prvom kadrovskom popunjavanju kantonalnog MUP-a od 2017. godine.

Nakon što su im uručeni certifikati, kadetima su se obratili ministar MUP-a HNK-a Marijo Marić, komesar Policije Robert Perić i direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević. Pored prikladnog čestitanja, govornici su kadetima akcentirali i potrebu daljnjeg stručnog usavršavanja, timskog rada, te etičkog i profesionalnog obnašanja svih dužnosti i zadataka. Poručili su i da je ova promocija veliki doprinos u oblasti podizanja sigurnosti u Kantonu, ali i čitavoj BiH.

Inače, u skladu s Nastavnim planom i programom, obuka kadeta trajala je četiri mjeseca i bila podijeljena u tri faze: teorijska nastava, praktična obuka i polaganje završnog ispita. Opći uspjeh generacije ocijenjen je odličnim, a Nastavničko vijeće Agencije kadetom generacije proglasilo je Faruka Marića.

radiokonjic.ba/muphnk.ba

28.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima