back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Prva osnovna škola Konjic danas obilježila Dan škole

Prisutni gosti uživali su u zabavnom programu kojeg su pripremili učenici i nastavnici Prve OŠ Konjic, a tokom današnje svečanosti, ispraćena je još jedna generacija maturanata pomenute škole

Svečanom priredbom koja je održana u prisustvu gradonačelnika Grada Konjica, direktora osnovnih škola i Srednje škole Konjic i drugih obrazovnih ustanova iz Konjica, vjerksih predstavnika, te penzionisanih radnika, obilježen je Dan Prve osnovne škole Konjic. Za sve prisutne goste učenici su pripremili prigodan program, kako bi uveličali današnji dan. Na svečanoj ceremoniji koja je danas održana u Kino sali NU Konjic, ispraćena su 72 maturanta i maturantice, a najuspješnijim učenicima koji su učestvovali u raznih takmičenjima dodjeljene su zahvalnice.

prva osnovna škola konjic danas obilježila dan škole
Prisutni na obilježavanju Dana Prve osnovne škole Konjic

Maturantica Lamija Jazvin kazala je za radiokonjic.ba da gaji ljubav prema matematici i informatici, te da će u tom smjeru nastaviti svoje srednjoškolsko obrazovanje, a dane osnovnog obrazovanja pamtiti će samo po lijepim stvarima.

“Dane osnovnog obrazovanja najviše ću pamtiti po drugarstvu, nastavnicima a posebno po ovoj divnoj priredbi koja je bila za mene jako emotivna. Tokom devet godina školovanja učestvovala sam na školskom i kantonalnom takmičenju iz matematike, gdje sam se prva plasirala. S obzorom da je moje polje interesovanja matematika i informaika, planiram upisati matematičko-informatičku gimnaziju, odnosno ići u tom smjeru” izjavila je maturantica.

prva osnovna škola konjic danas obilježila dan škole
Maturantica Lamija Jazvin

“Radujem se danima koji slijede kada je u pitanju nastavak mog školovanja, ali nedostajat će mi prijatelji i čitavo odjeljenje, a naravno i nastavnici. Planiram upisati Mašinsku tehničku školu smjer CNC mašine, to me jako zanima i nadam se da ću se pronaći u tome” izjavio je za radiokonjic.ba maturant Prve osnovne škole Konjic Vedad Delić.

prva osnovna škola konjic danas obilježila dan škole
Maturant Vedad Delić

Razrednik jednog od odjeljenja devetih razreda, ovogodišnju generaciju maturanata pamtiti će po mnogim uspjesima koje su ostvarivali iz raznih predmetima. Kako nam je kazao, ponosan je na svoje odjeljenje, a svim maturantima poželio je sreću u nastavku školovanja. 

“Ova generacija je bila veoma uspješna što su pokazali rezultatima na raznim takmičenjima, i ovo je generacija koja je ostavila trag u našoj školi. Nadam se da će učenici nastaviti ovako uspješnim putem da idu i kroz dalje školovanje. Oni se po prvi put nalaze na životnoj raskrsnici, gdje biraju daljnja zanimanja odnosno školovanja, i iz tog razloga smo nedavno u Srednjoj školi organizovani prezentaciju škola za koje se mogu odlučiti, i mislim da im je olakšalo koliko toliko u njihovoj odluci” istaknuo je nastavnik Senad.

Omer Kozić, direktor Prve osnovne škole Konjic, iskazao je zahvalnost prisutnima, te zadovoljtvo i sreću što pomenuta škola ispraća još jednu generaciju maturanata. Čestitajući svim učenicima školske 2022./23. na ostvarenom uspjehu, te poželjevši maturantima nastavak obrazovanja, za radiokonjic.ba je kazao: “Ove godine učenici su pokazali zavidno znanje i rezultate, i ja im od srca čestitam. Naš fokus će i u narednom periodu biti stavljen na kvalitetu znanja, odnosno da još više i jače krenemo ka tom putu. Sutra ćemo na sjednici Nastavničkog vijeća, proglasiti učenika i ponose generacije. Maturante ispraćamo, nove prvačiće dočekujemo. Tačnije, jučer je održana priredba povodom prijema prvačića u našu školu, a u školskoj 2023/2023. u Prvu osnovnu školu, upisano je 67 prvačića”.

prva osnovna škola konjic danas obilježila dan škole
Direktor Prve osnovne škole Konjic Omer Kozić

Maturalnim plesom kojeg su upriličini na kraju svečane priredbe, učenici devetog razreda Prve osnovne škole Konjic, ozvaničili su kraj svoj osnovnog obrazovanja.

radiokonjic.ba

30.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]