16.5 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Druga osnovna škola Konjic upriličila prijem za prvačiće

U centralnoj i područnim školama upisano 88 učenika Danas je...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

10.FGBIH: Odigrana predstava “Isus, sin čovječiji”

Hrvatsko narodno kazalište Mostar večeras je na Festivalu glumca...

“Prva Osnovna škola Konjic” i “Osnovna škola Seonica” na takmičenju ” Čista umjetnost za čistu prirodu”

Oglasi

U saradnji sa projektom „Let’s Do It“  kompanija Nestlé je pokrenula takmičenje “Čista umjestnost za čistu prirodu”. “Cilj je da se kroz aktivnosti prikupljanja korisnog otpada očisti naša okolina, da se prikupljeni mterijal ponovno upotrijebi u vidu umjetničkih skulptura, te da se na taj način skrene pažnja javnosti o važnosti očuvanja zelenih površina, pametnog odlaganja otpada i reciklaži materijala”- pojasnio  je za radiokonjic.ba u ime Via Media Kenan Kurdić.

Pozivu su se odazvale 93 osnovne škole iz cijele BiH, a trenutno je u toku faza takmičenja kada javnost ima priliku da glasa za sve radove koje su učenici kreirali. Glasanje traje do 6.11.2022.godine.

Učenici od petog do devetog razreda “Prve Osnovne škole Konjic” bili su vrijedni i kreativni te su za ovo takmičenje napravili skulpturu “Anđeo čistoće”. “Napravljena je skulptura- djevojka koja predstavlja anđela. Napravljena je od vreća za otpad, stakla, i drugim materijala a ispod nje se nalazi rijeka koja predstavlja čistoću. Ruke napravljenog anđela predstavljaju sve ljude koji pomažu da se održi čistoća okoline. Time smo poslali poruku da nam  jedino anđeo može pomoći u ljudskom nemaru za onečišćenje naše okoline” –kazala je za radiokonjic.ba Edna Delalić, nastavnica biologije u “Prvoj Osnovnoj školi Konjic”.

"Prva Osnovna škola Konjic" i "Osnovna škola Seonica" na takmičenju " Čista umjetnost za čistu prirodu"
Skulptura “Anđeo čistoće”- “Prva Osnovna škola Konjic”

Na takmičenje “Čista umjetnost za čistu prirodu” aplicirala je i “Osnovna škola Seonica” sa skulpturom kojoj su učenici dali naziv “Šarena livada”. Naš zadatak je bio da očistimo našu okolinu, što smo zajedno sa učenicima i tokom ekološke sekcije uradili. Očistili smo jednu livadu u blizini naše škole i tako prikupili razne  materiale od kojih smo napravili našu skulpturu koja se zove “Šarena livada”.Na taj način smo htjeli da pokažemo da se sakupljanjem otpada može napraviti nešto lijepo za našu okolinu” naglasila je za radiokonjic.ba nastavnica likovne kulture u “Osnovnoj školi Seonica” Šejla Hebibović.

"Prva Osnovna škola Konjic" i "Osnovna škola Seonica" na takmičenju " Čista umjetnost za čistu prirodu"
Skulptura “Šarena livada”- “Osnovna škola Seonica”

Glasanje traje do 6.11.2022.godine, a do sada je glasalo preko 110. 000 ljudi. “Dvadeset radova koji dobiju najveći broj glasova će biti prikazane  na izložbi koju ćemo upriličiti od 21.11.-28.11.2022.godine u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Svi oni koji žele, imati će priliku da dođu i pogledaju uživo kako izgledaju skulpture od otpada”– objasnio je za radiokonjic.ba u ime Via Media Kenan Kurdić.

Ukupni nagradni fond za ovo takmičenje iznosi 6.500 KM a škole učesnice se obavezuju da dobiveni novac iskoriste za kupovinu nastavnih pomagala koja su im potrebna.

radiokonjic.ba

01.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima