23.3 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Preminuo ugledni primarijus doktor Džajić Mirsad

Komemoracija će biti održana 18.maja u 14 sati u...

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Planska isključenja električne energije za 12.juni 2023.

Kupci sa trafo područja Kolonija I od 9 do...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

“Prva Osnovna škola Konjic” osvojila prvo mjesto na konkursu “Mladi i naslijeđe-Održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi”

Oglasi

Četiri učenice sedmog i devetog razreda “Prve Osnovne škole Konjic” zajedno su sa nastavnicom tehničke kulture Melihom Mustafić i nastavnicom likovne kulture Kasemom Banda, osvojile prvo mjesto u kategoriji nagrade za kolekciju, na konkursu Federalnog ministarstva kulture i sporta “Mladi i naslijeđe”- “Održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi”.

Adisa Sultić i Najra Pajić učenice devetog razreda “Prve Osnovne škole Konjic”, radile su zajedno sa nastavnicom likovne kulture Kasemom Banda, rad kojim su se predstavile na konkursu. Prilikom izrade rada, vodili se sa četiri motiva. “ Kao pozadinu plakata koji smo radile tehnikom tempera, uradile smo sliku starog bosanskog prozora. Izradile smo plitki reljef na aluminijskoj foliji, a kroz sve to vodili smo se sa četiri motiva a to su: ibrik, zvekir, Konjička ćuprija i stećak” – kazala je za radiokonjic.ba  učenica Adisa Sultić.

"Prva Osnovna škola Konjic" osvojila prvo mjesto na konkursu "Mladi i naslijeđe-Održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi"
Rad učenica Adise Sultić i Najre Pajić, te nastavnice likovne kulture Kaseme Banda.

Učenica Najra Pajić već je ranije učestvovala na školskim takmičenjima, ali nikada nije ostvarila bolji rezultat. Kako je naglasila, tema ovog konkursa važna je za cijelu BiH a posebno za naš grad.

Amina Mravović i Anida Ćosić, učenice sedmog razreda “Prve Osnovne škole Konjic” su sa nastavnicom tehničke kulture Melihom Mustafić, radile na svom radu kojeg su nazvale “Bezvremenski kalendar o Konjicu”. “U izradi rada uloženo je dosta  truda, vremena ali i želje i volje da se ostvari rezultat, što je na kraju i postignuto” istaknula je učenica Anida Ćosić.

"Prva Osnovna škola Konjic" osvojila prvo mjesto na konkursu "Mladi i naslijeđe-Održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi"
Rad učenica Amine Mravović i Anide Ćosić, te nastavnice tehničke kulture Melihe Mustafić.

“Tema je za bila interesanstna, zato sam i radila na njoj. Za mene ovo predstavlja novo iskustvo, iako je zahtjelo dosta vremena. Kreativna sam, volim da crtam” – dodala je za radiokonjic.ba Amina Mravović.

Izložba radova i svečana dodjela diploma učenicima i priznanja nastavnicima, održat će se u četvrtak 10.11. 2022. godine u  u Sarajevu, Galerija „Roman Petrović“.

radiokonjic.ba

08.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima