back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

“Prva Osnovna škola Konjic” osvojila prvo mjesto na konkursu “Mladi i naslijeđe-Održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi”

Četiri učenice sedmog i devetog razreda “Prve Osnovne škole Konjic” zajedno su sa nastavnicom tehničke kulture Melihom Mustafić i nastavnicom likovne kulture Kasemom Banda, osvojile prvo mjesto u kategoriji nagrade za kolekciju, na konkursu Federalnog ministarstva kulture i sporta “Mladi i naslijeđe”- “Održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi”.

Adisa Sultić i Najra Pajić učenice devetog razreda “Prve Osnovne škole Konjic”, radile su zajedno sa nastavnicom likovne kulture Kasemom Banda, rad kojim su se predstavile na konkursu. Prilikom izrade rada, vodili se sa četiri motiva. “ Kao pozadinu plakata koji smo radile tehnikom tempera, uradile smo sliku starog bosanskog prozora. Izradile smo plitki reljef na aluminijskoj foliji, a kroz sve to vodili smo se sa četiri motiva a to su: ibrik, zvekir, Konjička ćuprija i stećak” – kazala je za radiokonjic.ba  učenica Adisa Sultić.

"prva osnovna škola konjic" osvojila prvo mjesto na konkursu "mladi i naslijeđe-održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi"
Rad učenica Adise Sultić i Najre Pajić, te nastavnice likovne kulture Kaseme Banda.

Učenica Najra Pajić već je ranije učestvovala na školskim takmičenjima, ali nikada nije ostvarila bolji rezultat. Kako je naglasila, tema ovog konkursa važna je za cijelu BiH a posebno za naš grad.

Amina Mravović i Anida Ćosić, učenice sedmog razreda “Prve Osnovne škole Konjic” su sa nastavnicom tehničke kulture Melihom Mustafić, radile na svom radu kojeg su nazvale “Bezvremenski kalendar o Konjicu”. “U izradi rada uloženo je dosta  truda, vremena ali i želje i volje da se ostvari rezultat, što je na kraju i postignuto” istaknula je učenica Anida Ćosić.

"prva osnovna škola konjic" osvojila prvo mjesto na konkursu "mladi i naslijeđe-održiva kulturna i prirodna baština-tradicija, budućnost i mladi"
Rad učenica Amine Mravović i Anide Ćosić, te nastavnice tehničke kulture Melihe Mustafić.

“Tema je za bila interesanstna, zato sam i radila na njoj. Za mene ovo predstavlja novo iskustvo, iako je zahtjelo dosta vremena. Kreativna sam, volim da crtam” – dodala je za radiokonjic.ba Amina Mravović.

Izložba radova i svečana dodjela diploma učenicima i priznanja nastavnicima, održat će se u četvrtak 10.11. 2022. godine u  u Sarajevu, Galerija „Roman Petrović“.

radiokonjic.ba

08.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima