12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Prvi put u Konjicu mogućnost “Produženog boravka” za učenike Prve OŠ Konjic

Mjesečno za boravak i dnevni obrok potrebno 175KM

Sa novom školskom godinom počeo je sa radom i Produženi boravak u Prvoj osnovnoj školi Konjic. To je prvi put da na području grada učenici imaju mogućnost boraviti u školskoj prostoriji prije i nakon nastave, a vrijeme provedeno u Produženom boravku sa educiranim kadrom koristiće za nastavne i vannastavne aktivnosti.

prvi put u konjicu mogućnost “produženog boravka” za učenike prve oš konjic
Prostorija za “Produženi boravak” u Prvoj osnovnoj školi

Program je prije svega namijenjen za učenike od prvog do trećeg, ali mogućnost boravka otvorena je i za učenike do petog razreda, poručio je direktor Prve osnovne škole Omer Kozić.

“ Produženi boravak podrazumijeva boravak djece u školskim prostorijama, prije i poslije nastavnih aktivnosti. Sa magistrima razredne nastave mogu raditi zadaću, pripremati se za nastavu, ponavljati gradivo, a tu su i vannastavne, slobodne aktivnosti. Zamislili smo da to bude za učenike prvog, drugog i trećeg, s tim što mogu boraviti i učenici četvrtog i petog razreda. Ipak, prednost imaju učenici prva tri razreda jer je važno da djeca tog  uzrasta usvoje navike koje će im kasnije pomoći u savladavanju nastavnog gradiva. Planirali smo da učenici budu raspoređeni u dvije grupe po 15 učenika, a boravak je organizovan za obje školske smjene. Djeca iz prve smjene nakon nastave, u produženom boravku rade zadaću, a djeca iz druge smjene će na nastavnom gradivu raditi kada dođu u jutarnjim satima. Ručak je u istom periodu za obje smjene. Kada je vrijeme za nastavu, osoblje učenike vodi do učionice, te ih vraća nazad nakon nastave, gdje u prostorijama Produženog boravka čekaju dolazak roditelja/staratelja. Produženi boravak će biti otvoren od 7i30h do 16i30h, ali postoji mogućnost i da se duže ostaje, što ćemo koordinirati sa roditeljima. Novčana sredstva koja je potrebno izdvojiti za korištenje usluga Produženog boravka na mjesečnom nivou iznose 70KM, a ugovor roditelji/staratelji potpisuju sa školom”, pojasno je direktor Omer Kozić.

PROČITAJ:   Pozitivni komentari građana povodom pobjede FK Igman
prvi put u konjicu mogućnost “produženog boravka” za učenike prve oš konjic
Omer Kozić, direktor Prve osnovne škole Konjic

S druge strane, prema riječima direktora Prve osnovne škole, za obroke koji bi se dijelili učenicima tokom korištenja usluga Produženog boravka, roditelji će potpisivati ugovore sa zakupcem školske kantine. Dodao je da je cijena obroka oko 5KM.

Ako  računamo po jedan obrok za 21 dan, to je 105KM, što znači da je za boravak I jelo jednog djeteta na mjesečnom nivou potrebno izdvojiti 175KM.

prvi put u konjicu mogućnost “produženog boravka” za učenike prve oš konjic
Prvi put u Konjicu mogućnost “Produženog boravka” za učenike Prve OŠ Konjic

radiokonjic.ba

06.09.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima