back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Prvi teniser svijeta propušta Australijan Open

Prvi teniser svijeta, 19-godišnji Španac Carlos Alcaraz, zbog povrede je prinuđen da propusti prvi grend slem turnir u sezoni, Australian Open, koji je na programu od 16. do 29. januara u Melbourneu. .

– Kada sam došao u najbolju formu između dve sezone, povredio sam se pogrešnim pokretom na treningu. Povrijedio sam butni mišić desne noge – objavio je Alkaraz putem društvenih mreža.

– Vredno sam trenirao da bih bio spreman za Australiju, ali neću moći da igram na Australian Openu. Teško mi je, ali moram biti optimista, oporaviti se i gledati u budućnost. Vidimo se na Australijan openu 2024 – rekao je mladi španski teniser.

Ova povreda bi Španca mogla koštati mesta na svetskom tronu, sa kojeg bi već posle Australijan opena mogla da ga uklone trojica tenisera: Grk Stefanos Cicipas, Norvežanin Kasper Ruud i Srbin Novak Đoković. Bivši broj jedan.

Tenis/939882-prvi-Teniser-svijeta-passuta-australijan-open”>www.haber.ba

javno.bamostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima