Drugi upravo čitaju

PU Konjic: Pojačan policijski nadzor u narednim danima

Kao i svake godine, tokom praznika angažuje se veći broj policijskih službenika kako bi se spriječilo narušavanje javnog reda i mira, te počinjenje krivičnih djela. Povodom predstojećih prvomajskih praznika očekuje se veći promet vozila,  a ovom problemu i planiranim aktivnostima Policijske Uprave Konjic govorio je Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske Uprave Konjic.

„Mi već od sutra, praktično četiri dana, ćemo biti angažovani u dijelu gdje očekujemo veliki priliv vozila,kako na području Konjica, tako i na tranzitnom putu M-17. Sigurno ćemo morati angažovati dodatne patrole, kako na obezbjeđenju javnog reda i mira, tako i protoka saobraćaja, posebno na magistralnom putu M-17“ – kazao je Kadić.

pu konjic: pojačan policijski nadzor u narednim danima
PU Konjic: Pojačan policijski nadzor u narednim danima

„Osim redovnih kontrola, sigurno ćemo u ponedjeljak i utorak u poslijepodnevnim i večernjim satima kada se očekuje povratak ljudi sa raznih izletišta iz pravca juga prema Sarajevu, kada se očekuje ogroman priliv vozila, tada ćemo sigurno imati pojačane policijske patrole“ – istaknuo je.

Naš sagovornik je istaknuo da neće biti obustave  na magistralnom putu M-17 u mjestu Orahovica jer se radovi privode kraju, ali očekuju zastoj na području grada.

„Možda će doći do zastoja u odvijanju saobraćaja na području grada, gdje ćemo najvjerovatnije koristiti mjeru gašenja semafora u Konjicu, ali u toj situaciji će se pojaviti problem ulaska u raskrsnicu iz ulice Maršala Tita, a očekujemo i priliv vozila sa Boračkog jezera pa ćemo vjerovatno u nekoj situaciji i biti prinuđeni policijskim patrolama regulisati saobraćaj na ovoj raskrsnici“ – istaknuo je Kadić.

„Tokom praznika česte su krađe i provale, a policijske patrole će intenzivirati legitimisanje sumnjivih lica na terenu. Dužnost svakog pojedinca je da zaštiti svoju imovinu“ – kazao je Kadić te dodao: „Svjesni smo da je 1. maj  praznik gdje se pale roštilji, apelujem na građane da oni koji budu to radili u prirodi, da ne ostavljaju iza sebe vatru čime bi izazvali požar, te da se kod ovih aktivnosti vodi računa o tome da se vatre ne pale u blizini šume“.

Kadić je uputio apel svim građanima da ne čine nikakve aktivnosti koje bi ugrozile opšte stanje sigurnosti na području grada kako bi i ovi praznici protekli u miru.

radiokonjic.ba

28.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima