back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Radio Konjic dobitnik godišnje nagrade u kategoriji radijsko novinarstvo za 2023.godinu

Na tradicionalnoj dodjeli nagrada i priznanja „Novinar 2023.godine“ koja je održana danas  u „Europe House“, Društvo novinara Bosne i Hercegovine je tradicionalno na Međunarodni dan slobode medija 3. maja dodjelilo novinarske nagrade najuspješnijim novinarima i medijima u BiH u protekloj godini. Pored specijalnih priznanja, dodjeljene su nagrade u 5 kategorija:

1. Godišnja nagrada u kategoriji printanih medija;

2. Godišnja nagrada u kategoriji televizijskog novinarstva;

3. Godišnja nagrada u kategoriji radijskog novinarstva;

4. Godišnje priznanje u kategoriji „Nagrada za životno djelo“

5. Nagrada „Novinar godine“

radio konjic dobitnik godišnje nagrade u kategoriji radijsko novinarstvo za 2023.godinu

Godišnja nagrada u kategoriji radijskog novinarstva pripala je Radio Konjicu.

Organizatori su u obrazloženju dodjele ove nagrade naveli:

Radio Konjic je stanica koja je dio lokalne zajednice. Biti dijelom lokalne zajednice ovu radio stanicu nije spriječilo da kolegice sa Radija Konjic odgovorno rade svoj posao i uz puno zalaganja budu pokretač dešavanja i života društvene zajednice. Ovaj medij obrađuje teme iz svih oblasti života, a poseban fokus je na temama koje se tiču mladih i obrazovanja ali i – privrede, poljoprivrede, povratničke populacije, kulture i sporta. Osim svoje misije da objektivno i blagovremeno informiše javnost, kolektiv Radija Konjic je u protekloj godini dokazao da uloga radija nije, kako neki vjeruju svedena na dinamični, ali ipak samo usputni medij, jer u ovoj radio kući je novinarska profesija podignuta na viši nivo, pa je Radio organizator i određenih akcija, s ciljem ukazivanja na potrebu socijalno ranjivih kategorija stanovništva i očuvanja životne sredine. S ciljem da podstaknu sugrađane na uređenje životnog prostora , Radio Konjic je uspješno realiziralo već 17 emisija gdje je vise od 136 natjecatelja nagrađeno za očuvanje prirode u 2023. godini. Ovogodišnja nagrada Novinar godine za radijsko novinarstvo ide vrijednoj ekipi Radio Konjica na čelu sa Amilom Habibijom.

radio konjic dobitnik godišnje nagrade u kategoriji radijsko novinarstvo za 2023.godinu
Radio Konjic dobitnik godišnje nagrade u kategoriji radijsko novinarstvo za 2023.godinu

Radiokonjic.ba/društvonovinarabih

03.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima