5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

RADIŠKOVIĆ: Nismo dale da nas bilo što poljulja

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zaključila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj 2023. godine sa dvije sigurne pobjede protiv Norveške u Sarajevu proteklog vikenda.

Ovo je još jedan izuzetan uspjeh ekipe koja je u stalnom usponu posljednje dvije godine i osvojila Srebrnu ligu, pa prošle godine nastupila na prvom Euru u istoriji, nastupila u Zlatnoj ligi, a odmah nakon toga upisao još jedan plasman kroz prethodne kvalifikacije.

Zmajevi su dva puta savladali Norvešku po 3:0 i ovaj ciklus okončali sa pet uzastopnih pobeda. Njihov ukupan rezultat je 5-1.

– Mislim da smo svi veoma srećni što se dobro završilo jer smo imali dosta problema na pripremama. To se odnosi na sve ono što nam se dešavalo u smislu uslova koje smo imali i drugih stvari koje su se dešavale kasnije. Jednom smo se oglašavali u medijima, kasnije više ne. Imali smo dogovor da se fokusiramo na kvalifikacije, ostali smo tim i nismo dozvolili da nas bilo šta pokoleba ili utiče na naš gol, rekla je kapiten bh. reprezentacije Anđelka Radišković.

Jedini poraz djevojčica je od Grčke u prvom kolu u Sarajevu.

– Grčka i Švajcarska su kompletniji timovi u odnosu na Norvešku. Žao mi je što smo prvu utakmicu igrali kod kuće jer smo izgorjeli od želje za pobjedom. Već smo poznati po tome što nam se upravo to dešava. Kasnije smo, međutim, u gostima pobijedili Grčku, što je bilo prilično neočekivano, komentirala je Anđelka.

Djevojke su se već okrenule drugim obavezama, a u ovom trenutku kada je u pitanju reprezentacija, sigurno je da su osvojile drugi Euro.

– Sve devojke će se sada posvetiti klupskim obavezama. Slijedi izvlačenje grupa da vidimo koga ćemo dobiti za protivnike na EP-u. Nadam se da će u ovom trenutku cela ova ekipa, koja je nastupila u Zlatnoj ligi i kvalifikacijama, imati priliku da nastupi na Euru i da ćemo se tamo predstaviti u što boljem svetlu, rekla je Anđelka Radišković. Er.B.

PROČITAJ:   (VIDEO) Nije mogao da se suzdrži: Daniil Medvedev pobjesnio na navijača, evo zbog kojih riječi je nastao haos

The post RADIŠKOVIĆ: Nismo dozvolili da nas ništa potrese pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima