4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Radnici bh. firme pretukli gazdu zbog kašnjenja plata: Bilo je i pucnjave…

Radnici prnjavorskog preduzeća NR iz Laktaša, NR iz Banja Luke i DD iz Prnjavora osumnjičeni su da su napali gospodina B, vlasnika preduzeća u stečaju, radi potraživanja duga prema njihovom preduzeću i nanošenja povreda. njega, a bilo je i pucnjave.

Kako prenose mediji, GB je povrijeđen i od njega je oduzet pištolj, kao i od jednog od osumnjičenih koji je tokom sukoba ispalio hitac u zrak.

Sve se dogodilo u srijedu, a pripadnici Policijske stanice Bosanska Dubica postupili su po prijavi da je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba sa NR iz Laktaša, NR iz Banja Luke i DD iz Prnjavora ispred kuće GB u. Bosanska Dubica, a ta jedna osoba koristila je vatreno oružje.

“Postupajući po prijavi, policijski službenici su izvršili kriminalističko istraživanje protiv NR, NR i DD zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda”, saopšteno je iz policije.

Dodali su da je kriminalističkom istragom utvrđeno da su osumnjičeni došli u kuću oštećenog u Bosanskoj Dubici s namjerom da regulišu način namirenja potraživanja koja preduzeće iz Prnjavora, čiji su radnici osumnjičeni, ima prema imovini oštećenog.

Nakon verbalne svađe, fizički su napali Dubičanina nanijevši mu fizičke povrede.

“U toku sukoba, osumnjičeni NR iz Banjaluke koristio je vatreno oružje, ispalivši jedan hitac u zrak”, navodi se u saopštenju.

Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, od osumnjičenog N.R. privremeno je oduzet pištolj Glok kalibra 9 mm sa 13 komada municije. Takođe, od povrijeđenog GB je oduzet pištolj Beretta kalibra 7,65 mm sa sedam metaka.

“U toku je rad na dokumentovanju slučaja, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv NR, NR i DD”, saopćeno je iz policije, prenosi Buka.

PROČITAJ:   Samir Bekrić: Da nije bilo Zrinjskog, ne bih sinoć zabio gol sto posto

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima