back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Radovi na sanaciji i uređenju igrališta u naselju Varda u završnoj fazi

Bolji i kvalitetniji uslovi za tjelesni odgoj učenika Prve osnovne škole Konjic i sportske aktivnosti djece i mladih

U sklopu sveobuhvatnih aktivnosti koje je Gradska uprava Konjic provodila u prošloj godini i provodi u tekućoj na rekonstrukciji i sanaciji dječijih igrališta na području Konjica, uređeno je i obnovljeno dječije igralište u naselju Varda pored Prve osnovne škole Konjic.

“Drago mi je da je ovo igralište u pravom smislu u funkciji i da ga osim učenika Prve osnovne škole Konjic koriste u značajnom obimu i djeca i mladi za rekreaciju ne samo iz ovog, već i drugih naselja. Tokom planiranja Budžeta kroz razgovore sa direktorom škole gospodinom Kozićem iskazana je potreba za renoviranjem igrališta. Krenuli smo u taj projekat, dobili i podršku Vlade Federacije za njegovu realizaciju i na zadovoljstvo svih, a naročito djece, aktivnosti se privode kraju i uskoro ćemo imati potpuno novi ambijent, u kojem će, nadam se, djeca svojom grajom stvoriti atmosferu, koja će privući i drugu djecu da budu na sportskim terenima” kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić tokom obilaska Prve osnovne škole Konjic i druženja sa mladim Konjičanima na igralištu Varda.

“Ovo je dobra prilika da od samih korisnika sportskih terena dobijemo povratnu informaciju i prijedloge kakve bi sadržaje željeli, ali i da ih pozovemo da budu pravi domaćini, čuvaju i brinu se o igralištu koje smo uradili za njih i zbog njih” –  naglasio je gradonačelnik Ćatić.

“U prošloj godini urađena je sanacija krova  školske zgrade, a evo sada i školskog igrališta, koje je jako bitno za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u našoj školi koju pohađa 590 učenika, iz tog razloga se u ime svih koji će koristiti nove sadržaje zahvaljujem Gradskoj upravi Konjic i gradonačelniku na kontinuiranoj podršci našoj, ali i drugim obrazovnim ustanovama, prvenstveno kada je u pitanju infrastruktura, koja će unaprijediti obrazovni proces ” kazao je direktor Prve osnovne škole Konjic Omer Kozić, koji je pozvao stanovnike naselja Varda i susjednih naselja da iskoriste mogućnosti uređenog igrališta za igru njihovih mališana na otvorenom.

U okviru rekonstrukcije i uređenja igrališta zamijenjena je dotrajala trava, panelna ograda, mobilijar, urađena sanacija odvoda, a ono što će biti kreativni doprinos i poklon učenika i nastavnika škole jeste oslikavanje zida na prostoru iza tribina, što će dodatno uljepšati obnovljeno igralište. 

radiokonjic.ba/Grad Konjic

14.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima