11.7 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

PU Konjic: U posljednje dvije godine smanjen broj slučajeva nasilja nad ženama

Nasilje u porodici najčešće podrazumijeva nasilje nad ženama, a...

RAZIJA MUJANOVIĆ: Iskoristiti svaku šansu koja nam se pruži

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je otputovala u Sydney (Australija), gdje će od 22. septembra igrati za našu selekciju na historijskom Svjetskom prvenstvu, takmičenju sa 12 najboljih selekcija planete.

Duge pripreme

Tim je na pripremama od 5. avgusta. U početku su djevojke odigrale devet prijateljskih utakmica, a potom su se preselile u svoju bazu na planini Vlašić, gdje su se pripremale i za prošlogodišnje peto mjesto na Evropskom prvenstvu.

– Krenuli smo malo obrnutim redom jer smo prvo odigrali nekoliko utakmica. Zaista nismo mogli napraviti drugačiji plan jer poslije nismo imali s kim igrati. Bilo nam je dobro da vidimo na kom nivou su devojke fizički spremne. Na osnovu toga smo napravili analizu i počeli raditi na fizičkoj pripremi. To je dobro prošlo na planini Vlašić, gdje smo imali odlične uslove u hotelu Sunce. Ovdje se osjećamo kao kod kuće. Sala i teretana su nam bili na raspolaganju, tako da smo tamo mogli raditi u slučaju lošeg vremena. Zatim je uslijedila kombinovana fizička priprema, košarkaški i taktičko-tehnički dio, kaže tim menadžer naše A ženske selekcije Razija Mujanović.

Devojke, predvođene trenerom Goranom Lojom, završni deo će izvesti u Sidneju.

– Imaćemo dovoljno vremena da se aklimatizujemo na klimatske uslove i vremensku razliku, odnosno da se spremimo za prvi meč, rekao je Mujanović.

Jedina dogovorena prijateljska utakmica u Sidneju je sa reprezentacijom Malija, a u našem kampu možda imaju u planu još jednu utakmicu koju bi dogovorili po dolasku na tlo Australije.

RAZIJA MUJANOVIĆ: Da iskoristimo svaku šansu koja nam se pruži

Velika briga

Zmajevi su na SP u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i SAD.

– Veoma je teško unapred predvideti, najvažnije je da su sve devojke zdrave, da smo zajedno, da se pridruži i Jonquel Jones. Uvijek idemo iz utakmice u utakmicu, prva je sa Portorikom i pripremat ćemo se prvenstveno za njih. Već znamo neke protivnike, poput Belgije. Sve ekipe su kvalitetne, o čemu govori i sama činjenica da su došle na SP. Svaku šansu koja nam se pruži da ostvarimo što bolji rezultat na SP, sigurno ćemo je iskoristiti, poručio je legendarni bh. košarkaš.

PROČITAJ:   Zmajevi se porazom od Litvanije oprostili od Eurobasketa

Bh. timu trenutno nedostaje Jones koji igra finale WNBA.

– Ovo je, naravno, velika briga, ali moramo da sačekamo i vidimo šta će biti. Ne trebamo izvlačiti nikakve zaključke unaprijed, nadamo se da će se pridružiti. Ona je igračica koja nam mnogo znači, a inače moramo neke stvari promijeniti. Imati takvog igrača je sreća za tim. Čim se završi WNBA, ona odmah dolazi da se pridruži. Sve zavisi šta će se tamo dešavati, zaključila je Razija Mujanović.

Upijaju savjete

Kao legenda svjetske košarke, Razija Mujanović ima ogromno iskustvo sa velikih reprezentativnih takmičenja sa bivšom Jugoslavijom i BiH, odnosno znanje koje može prenijeti na igračice. Koliko ga naše djevojke koriste?

– Devojke su jako dobre, slušaju svaki savet i upijaju sve što im se kaže. Što se toga tiče, veoma sam zadovoljan. Iznad svega, sve ove devojke su veoma dobro vaspitane i sa takvim ljudima je veoma lako raditi. Da bi im bilo šta skrenulo pažnju, oni to prihvataju, istakla je Razija.

Napisao: Ersan Bijedić

[email protected]

The post RAZIJA MUJANOVIĆ: Iskoristite svaku šansu koja nam se pruži pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima