6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Razija Mujanović: Vrlo loše izdanje, prekretnica treći faul Jones

Tim menadžerica naše reprezentacije legendarna Razija Mujanović prokomentarisala je za Sport Club poraz od Južne Koreje rezultatom 99:66.

– Veoma loša predstava od nas. Ovo nije naša stvarna vrijednost. Ne znam šta da kažem, šta se desilo. Prekretnica je bio faul nad Jonesom. Kada je upisala tri penala, počeli smo da igramo žešće. Na kraju je bilo sve teže igrati i rezultat je bio negativan za nas, rekao je Mujanović, koji ističe da nedostaje iskustva za igranje ovakvih utakmica, jer je Bosna i Hercegovina izgubila od Portorika i Južne Koreje veoma lako.

– Prvi meč je uvek veoma težak. Nemamo iskustva na svjetskom nivou. U prvu utakmicu smo ušli sa malo strepnje i pokušavali da se vratimo tokom utakmice. Kad smo izgubili utakmicu, uvukao se neki strah, izgubili su vjeru u sebe. A kad krene nizbrdo, tako ide. Napravili smo rezultat u Evropi, ali nam nedostaje iskustvo za ove svjetske utakmice.

Lekcije se moraju naučiti.

– U svakom slučaju, naučićemo iz ovog Svetskog prvenstva, videti gde smo pogrešili i pokušati da promenimo neke stvari. Vidite, ovaj tim je na okupu mnogo godina. Trener Goran Lojo je sa njima od juniorskih dana i mislim da je to dugogodišnji posao. Prošle godine je to bio vrhunac Eurobasketa, osvojivši peto mjesto. Nedostaju nam neke stvari da bismo se bolje predstavili na svjetskom nivou.

Nece zamjeriti igri danas dok su im usijane glave, sutra ce se utakmica analizirati.

– Posle utakmice nikad ne volim da kažem nešto odmah. Svi smo nervozni, ljuti. Tada se u tom afektu često može reći ono što ne misli. Uvijek je bolje sačekati sljedeći dan, pokušati analizirati šta se desilo, kako smo igrali. Svako treba da se analizira, da shvati šta je uradio, a šta nije, šta je mogao i šta treba da da za ovakvu utakmicu.

PROČITAJ:   Zmajice otvaraju protiv autsajdera, Jones stiže u posljednji čas

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima