21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar uspješno je realizovao akciju prikupljanja novčanih sredstava u saradnji sa obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su prikupile ukupno 65.765,45 KM.

“Prikupljanje novčanih sredstava provedeno je uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, a akciju je podržalo četrnaest osnovnih, četiri srednje  škole i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Narodno pozorište Mostar, Centar za edukaciju CERIT, Zajednica porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992 i mnogobrojni građani svojim prilozima i uplatama na račun, također su podržali akciju  u iznosu od 6.250 KM”- kazao je direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar Adnin Hasić.

Putem Merhametovih humanitarnih kasa  u tržnim centrima prikupljeno je preko 12.000 KM.

U Mostaru  su se ovoj humanoj misiji pridružile osnovne škole „Omer Maksumić“ Podvelež,  Zalik, Blagaj, Drežnica, Vrapčići, Gnojnice, Bijelo Polje, IV i VI osnovna škola, te Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola, Mašinsko saobraćajna škola, Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca i Srednja ugostiteljsko turistička škola Mostar.

U Čitluku akciju je podržala OŠ fra Didaka Buntića, OŠ Čapljina, Prva i Druga  osnovna škola Konjic i OŠ „Alija Isaković“ iz Prozora. U Prvoj osnovnoj školi u Konjicu prikupljeno je 7,5 hiljada maraka,a u Drugoj osnovnoj školi 4 150 KM.

Prikupljena sredstva bit će objedinjena sa ukupnom sumom prikupljenih novčanih sredstava na nivou Merhameta u BiH.

“Prezadovoljni smo odzivom obrazovnih ustanova kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i saradnji”- rekao je Hasić . 

“Također zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svim ostalim ustanovama, organizacijama i građanima koji su iskazali svoju solidarnost i podržali naša nastojanja da prikupimo što je moguće više sredstava kako bi zajednički  pomogli u saniranju posljedica u područjima Turske i Sirije koje su pogođene zemljotresom”, kaže Adnin Hasić direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar.

radiokonjic.ba

07.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima