back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

“Rekao da je da će ju kad-tad ubiti, znao je kad će to učiniti…”

Goran Knežević (43) je kasno sinoć u Zagrebu, na cesti Kozari, sjekirom napao bivšu suprugu (41) i dijete (1,5), a potom pobjegao. Od posljedica zadobijenih ozljeda dijete je preminulo u bolnici u Zagrebu. Napadač je pobjegao i završio na obilaznici, gdje je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Telegram je od izvora u zagrebačkoj policiji saznao da je Kneževićeva bivša partnerka zaista bila lično prisutna na nekoliko razgovora u policiji, ali ona protiv njega službeno nije podnijela krivičnu prijavu.

Inače, prema Krivičnom zakoniku, prijetnje se gone samo na prijedlog žrtve. Policija se stoga pravda da protiv njega nije mogla ni formalno da pokrene novi postupak, iako je evidentno da je znala kako je 42-godišnjakinja godinama zlostavljana od strane bivšeg partnera.

Prijatelji: Rekao joj je da će je kad-tad ubiti

Telegram je od prijatelja napadnute žene saznao da je ona odlučila da prekine svaki kontakt sa Kneževićem jer on nije želeo da se menja. Međutim, kažu njegovi prijatelji, nije mogao da se pomiri sa tim.

“Od tada joj stalno pravi probleme”, prisjećaju se prijatelji žrtve. “Rekao joj je da će je kad-tad ubiti”, otkrivaju i dodaju da je Knežević to vrijeme očigledno iskoristio jer se brat njegove bivše partnerke preselio na drugu adresu.

“Do tada su svi zajedno živjeli u kući, a brat se preselio prije praznika. „Knežević je očigledno iskoristila to što više nije imala ko da je brani“, uvereni su prijatelji.

Žena je sinoć pozvala policiju

Posljednji put 42-godišnjakinja je policiju pozvala u srijedu navečer, kada je Knežević provalio u njen dom na zagrebačkom Žitnjaku. Ona je prijavila da ju je zlostavljao, uz obrazloženje da je najvjerovatnije bio pijan.

Policija je potom primila još dva poziva od anonimnih osoba. Jedan je obaviješten o tuči ljudi na ulici, a drugi je već prijavio da su dvije osobe, 42-godišnja žena i njena kćerka, povrijeđene sjekirom.

Policajci koji su prvi stigli na mjesto događaja po prijavi zatekli su stravičan prizor – teško povrijeđenu majku i dijete, dok je nasilni 43-godišnjak u međuvremenu uspio pobjeći. Uprkos naporima ljekara, dijete je preminulo u bolnici, dok je majka i dalje u kritičnom stanju.

Na Posušje.info prvi put se pojavila objava “Rekao je da će je kad-tad ubiti, znao je kada će to učiniti…”.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima