18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Rektorovu nagradu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru dobilo i 5 studenata iz Konjica

Oglasi

Svečanom sjednicom Senata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru je danas nastavljen program obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a najboljim studentima dodijeljene su i Rektorove nagrade, koje je dobilo i 5 konjičkih studenata: Omer Ćosić, Ajla Graho, Elda Sultić, Nedim Pajić i Sanida Hebibović.

Mogu reći da je osjećaj fenomenalan kada znate da ste jedan od najboljih studenata. Federalna ali i Rektorova nagrada su dokaz da se učenje, trud i zalaganje uvijek isplate. Trenutno sam na master studiju Mašinskog fakulteta, cilj mi je ostati u BiH ali i da napredujem u ovom polju” – kazao je Nedim Pajić, student Mašinskog fakulteta.

Velika je čast i zadovoljstvo prisustvovati jednoj ovakvoj ceremoniji. Za mene je ova nagrada dodatni motiv za dalje. Lijep je osjećaj kada dobijete priznanje za vaš rad u koji ste uložili dosta truda i vremena. Trenutno sam peta godina master studija te naredne godine planiram da završim studij i da steknem titulu magistra. Još uvijek sam član FK Klis. Zaista mi je bilo sve to teško uklopiti ali uz razumijevanje Kluba sam uspio. Planiram još neko vrijeme baviti se fudbalom jer je to moja prva ljubav koja me dodatno ispunjava” – kazao je za radiokonjic.ba Omer Ćosić, student Ekonomskog fakulteta.

Na današnjem događaju prisustvovali su i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić kao i direktorica JU “Srednja škola” Konjic Enisa Karkelja.

Jučerašnjom projekcijom filma “Sjećanje na lik i djelo Džemala Bijedića” i polaganjem cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića ispred rektorata Univerziteta započeo je višednevni program “Dani Univerziteta” povodom obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

radiokonjic.ba

14.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima