13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Rezultati konjičkih osnovaca na kraju prvog polugodišta u školskoj 2022./2023.godini

Konjički osnovci uživaju na zimskom raspustu još ovu sedmicu, jer drugo polugodište počinje u ponedjeljak, 23.januara. Inače, nastavu u šest osnovnih škola na području Grada Konjica pohađa ukupno 1760 učenika. Prvo polugodište u školskoj 2022./2023.godini je završeno krajem decembra prošle godine, tako da su poznati rezultati uspjeha konjičkih osnovaca. U Prvoj osnovnoj školi Konjic nastavu pohađa 581 učenik u rednovnoj nastavi i 15 učenika u Dnevnom centru, kazao je direktor ove obrazovne ustanove Omer Kozić.

“Od 581 učenika, 183 se opisno ocjenjuju od prvog do trećeg razreda, a 398 brojčano od četvrtog do devetog razreda. S uspjehom je prvo polugodište završilo 386 učenika, a 12 učenika je imalo nedovoljan uspjeh. Imamo 214 odličnih, 115 vrlodobrih, 55 dobrih i 2 učenika koji su ostvarili dovoljan uspjeh. Prosječna ocjena na nivou škole je 4,04”-kazao je Kozić.

Direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak kazala je da nastavu u njihovoj školi pohađa 838 učenika, a 508 je s uspjehom završilo prvo polugodište.

“S odličnim uspjehom su prvo polugodište završila 254 učenika, vrlodobrih je 184, dobrih 69 i jedan učenik sa dovoljnim uspjehom. Nedovoljan uspjeh je imalo 75 učenika i to 42 učenika sa jednom nedovoljnom ocjenom, 19 učenika sa dvije i 14 učenika sa tri i više nedovoljnih ocjena. Prosjećna ocjena na nivou škole je 3,93”-navela je Tinjak.

U Osnovnoj školi Seonica su 63 učenika, kazao je direktor Zijad Halilović, dodavši da je 46 učenika koji se brojčano ocjenjuju.

“Odličan uspjeh je ostvarilo 17 učenika, a isto toliko smo imali i vrlodobrih, dok je osam učenika ostvarilo dobar uspjeh. Tri učenika su imala jednu nedovoljnu ocjenu, a tri i više nedovoljnih ocjena imao je jedan učenik. Prosječna ocjena na nivou škole je 4,05”-rekao je Halilović.

U Osnovnoj školi Parsovići i područnoj školi Gorani je 47 učenika. S uspjehom su 33 učenika završili prvo polugodište, a sedam učenika je opsino ocjenjeno od prvog do trećeg razreda, kazao je za radiokonjic.ba, direktor Džemal Ćutahija.

“Od 33 učenika, njih 14 je ostvarilo odličan uspjeh, devet učenika vrlodobar, a deset učenika dobar uspjeh. Sedam učenika je imalo nedovoljan uspjeh i to sa jednom nedovoljnom ocjenom četiri učenika, a tri učenika su imala tri i više nedovoljnih ocjena. Prosječna ocjena je 3,58”-kazao je Ćutahija.

Prema riječima Edina Halilovića, direktora Osnovne škole Glavatičevo, nastavu pohađa 25 učenika i svi su uspješno završili prvo polugodište.

“Imamo 22 učenika koji se brojčano ocjenju, tako da je deset odličnih, šest vrlodobrih i šest učenika sa dobrim uspjehom. Svi imaju primjerno vladanje, a prosječna ocjena je 4,2”-naveo je Halilović.

Osnovna škola Čelebići ima 206 učenika, a 127 je s uspjehom završilo prvo polugodište, kazao nam je Nijaz Kurtović, direktor ove obrazovne ustanove.

“Od 127 učenika, njih 47 je imalo odličan uspjeh, 49 je vrlodobrih, 26 dobrih i 5 učenika sa dovoljnim uspjehom. Nedovoljnu ocjenu je imalo 12 učenika, a prosječna ocjena je 3,79”-kazao je Kurtović.

radiokonjic.ba

17.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima