Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Rezultati konjičkih osnovaca na kraju prvog polugodišta u školskoj 2023./2024. godini

Prvo polugodište u školskoj 2023./2024. godini završeno je krajem decembra, a osnovne škole s područja Grada Konjica su ovih dana sumirale ostvarene rezultate učenika.

U Prvoj osnovnoj školi Konjic nastavu pohađa 568 učenika u redovnoj nastavi i 16 učenika u Dnevnom centru. Ukupna prosječna ocjena koju su učenici ostvarili u prvom polugodištu je 4,25, kazao je direktor ove obrazovne ustanove Omer Kozić.

“Od ukupno 584 učenika, 190 učenika se ocijenjuje opisno, a ostali učenici se ocijenjuju brojčano. Od 190 učenika koji se se ocijenjuju opisno, 182 su postigla uspjeh zasnovan na definisanim ishodima učenja, a preostalih 8 postiglo je uspjeh zasnovan na osnovnim ishodima učenja.” – kazao je direktor Kozić.

Munevera Tinjak, direktorica Druge osnovne škole Konjic, kazala je da ovu ustanovu pohađa 797 učenika, a prosječna ocjena koju su učenici ostvarili je 3,94.

“Nastavni proces u školskoj 2023./2024. godini u provom polugodištu pratilo je 797 učenika, od toga 378 dječaka i  419 djevojčica. Prvo polugodište uspješno su završila 462 učenika, a 66 učenika ima nedovoljan uspjeh. Jedan učenik je zbog velikog broja izostanaka neocijenjen, a 268 je učenika od 1. do 3. razreda  i oni se brojčano neocijenjuju. Prosječna ocijena od 1. do 9. razreda je 3,94. Primjerno vladanje ima 781 učenik, dobro 15 učenika, loše jedan učenik.” – navela je direktorica Tinjak.

Džemal Ćutahija, direktor Osnovne škole Parsovići, kazao je da su 32 učenika pohađala nastavu u prvom polugodištu, a ukupna prosječna ocjena koju su učenici ostvarili je 3,96.

“Šest učenika koji se opisno ocijenjuju od 1. do 3. razreda uspješno su završili prvo polugodište. Od 4. do 9. razreda brojačano se ocijenjuje ukupno 26 učenika, od kojih su 23 uspješno završila prvo polugodište ili 88,46 %, a  tri učenika imaju nedovoljne ocjene, i to 2 učenika sa 1 nedovoljnom ocjenom ili 7,69% i jedan učenik koji ima 3 i više negativnih ocjena ili 3, 85%.  Dakle, tri su učenika sa nedovoljnim ocjenama ili 11, 54%. “- kazao je direktor Ćutahija.

U Osnovnoj školi Seonica 48 učenika ostvarilo je prosječnu ocjenu 3,91, a svi učenici imaju primjerno vladanje, kazao je direktor Zijad Halilović.

“Škola je u predviđenom roku realizovala sve planirane aktivnosti prema godišnjem programu rada škole. Brojčano se ocijenjuju 42 učenika, pa tako imamo 13 odličnih, 16 vrlodobrih, 9 dobrih i 5 učenika koji imaju jednu ili više slabih ocjena. Iz navednog se vidi da je 38 učenika, odnosno 88,10%  uspješno završilo prvo polugodište, dok njih pet ili 11,90%, nije.“- kazao je direktor Halilović.

O uspjehu učenika Osnovne škole Glavatičevo govorio je direktor škole Edin Halilović, istaknuvši da je ukupno 20 učenika pohađalo nastavu, a prosječna ocjena u prvom polugodištu  je 4,2.

“Devet učenika je postiglo odličan uspjeh. Prolaznost na nivou škole je 100%, dakle, svi učenici su imali zadovoljavajuće ocjene. Imamo jednog učenika drugog razreda koji se ocijenjuje opisno. Od 1. do 5. razreda imamo tri učenika, – naveo je direktor Halilović.

Osnovnu školu Čelebići pohađa 195 učenika, a prosječna ocjena koju su učenici ostvarili je 3,87, kazala je v.d. direktora škole Mersiha Lapo.

“Kada je u pitanju uspjeh učenika u učenju i vladanju na kraju prvog polugodišta želim naglasiti da se nastavni proces odvija u centralnoj školi u 13 odjeljenja i u pet područnih škola u kojima se nastava izvodi u kombinovanim odjeljenjima. 68 učenika prvog, drugog i trećeg razreda se brojčano ocjenjuje, 127 učenika od 4. do 9. razreda je brojčano ocijenjeno.” – navela je v.d. direktora škole Lapo.

U prvom polugodištu školske 2023./2024. godine realizovani su brojni projekti namijenjeni kvalitetnijem odvijanju nastavnog procesa, a neki od njih su obnova školskih igrališta, sportska sala, sanacija krovova školskih zgrada, nabavka didaktičkih sredstava, računala, uređenja enterijera i drugi.

Drugo polugodište počinje u ponedjeljak, 22.januara u HNK-u.

radiokonjic.ba

16.01.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima