back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

RK Gradačac ostao bez trenera: Od početka priprema mnogo stvari nije funkcionisalo

Rukometni klub Gradačac objavio je na svom zvaničnom sajtu da Dado Doborac više nije trener ovog kluba.

Doborac je dao veliku izjavu i praktično oproštajno pismo iz kluba, a prenosimo ga u cijelosti.

Od samog početka priprema za ovu sezonu mnoge stvari nisu funkcionisale. Bilo je velikih organizacionih i finansijskih problema u klubu. U prvom kolu (u koje nismo ni išli) smo se sastali sa 6 neregistrovanih igrača, au drugom kolu nismo mogli računati na 2 neregistrovana igrača. Kada smo već formirali igrački kadar iz Saveza, stigla je najava da će umjesto dosadašnja tri, pet ekipa ispasti iz lige, što je odmah stvorilo veliki psihološki pritisak na našu ekipu, koja je ove godine vjerovatno najmlađa u cijelu ligu. Još jedna bitna stvar koja nam nije išla u prilog je da je promjenom Pravilnika o registraciji naknada za školovanje igrača od 16 do 23 godine povećana za skoro 4 puta u odnosu na prethodne sezone, što je bio veliki finansijski udarac. u naš klub u vrlo kratkom roku. . takođe, već u drugom kolu, obnovljena je povreda Luke Grahovca (ispostaviće se ozbiljno, nema ga do kraja sezone), čvrstog, čvrstog, veoma važnog našeg igrača koji dobro igra u oba smjera, što nas je dodatno uznemirilo. Svi ovi problemi uticali su i na igrače i na mene. Zadnju utakmicu u Goraždu odigrali smo jako loše, za šta ja kao trener preuzimam punu odgovornost. Iskreno, dosta sam se navikao na sve ovo što se dešavalo, potpuno me je to iscrpilo ​​i psihički iscrpilo ​​i povlačim se sa mjesta trenera RK „Gradačac. Zahvaljujem se svim upravama kluba (a 3 sam ih promijenio tokom trenerskog mandata u RK “Gradačac”) na dosadašnjoj podršci. Novom treneru, upravi i igračima želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Oni su mladi momci, veoma talentovani, ima 10 novih igrača u klubu i treba im dati vremena da sve dođe na svoje mesto.”, stoji u Doborčevom saopštenju.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima