4.4 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Bosanski ćilim na zelenoj površini

Lijepe slike našeg grada Već nekoliko dana zelenu površinu u...

Rusija: Ubio 15 ljudi, među njima 11 djece

Naoružani napadač koji je nosio svastiku na majici ubio je u ponedjeljak 15 ljudi, uključujući 11 djece, i ranio 24 osobe u školi u Rusiji prije nego što je izvršio samoubistvo, rekli su istražitelji, prenosi Hina.

Vlasti su saopštile da je napadač Artem Kazancov, muškarac u ranim tridesetim, ubio dva čuvara, a zatim počeo da puca na učenike i nastavnike u školi broj 88 u gradu Iževsku u kojoj je nekada bio učenik.

Ruski istražni komitet, koji se bavi teškim zločinima, saopštio je da “istražitelji sada… vrše pretres njegovog prebivališta i proučavaju ličnost napadača, njegove stavove i okruženje”.

“Provjerava se njegova vezanost za neofašističke stavove i nacističku ideologiju”, dodali su. Istražitelji su objavili da je napadač bio u fantomki, a na kratkom objavljenom snimku vidi se kako leži na podu učionice, potpuno u crnom, sa crvenim kukastim krstom na košulji.

Istražna komisija saopštila je da su ranjene 24 osobe, od čega 22 djece. Regionalni guverner Aleksander Brečalov rekao je da su hirurzi obavili niz operacija.

Guverner je rekao da je napadač registrovan u “psiho-neurološkoj” ustanovi. Istražitelji su rekli da je muškarac bio naoružan sa dva pištolja i velikom količinom municije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsjednik Vladimir Putin “duboko žali” za ubijenima. On je incident opisao kao “teroristički čin osobe za koju se čini da pripada neofašističkoj organizaciji ili grupi”.

Peskov je rekao da su lekari, psiholozi i neurohirurzi poslati na mesto pucnjave u Iževsku, oko 970 kilometara istočno od Moskve, po Putinovom naređenju.

Rusija: Ubilo 15 ljudi, među njima 11 djece prvi put se pojavio na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima