back to top
33.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Sandra Perković: Ne mislim stati na pet medalja sa SP-a

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković vratila se u domovinu sa svjetskog atletskog prvenstva u Eugeneu, SAD, gdje je osvojila srebrnu medalju u bacanju diska.

Perkovićeva je bila druga sa rezultatom 68,45, što je njen najbolji pogodak ove sezone. Međutim, to ipak nije bilo dovoljno za zlato koje je iznenađujuće osvojio Kinez Bin Feng sa 69,12.

Amerikanka Valarie Allman, olimpijska pobjednica iz Tokija, osvojila je bronzu sa 68,30 metara, dok je Marija Tolj također zauzela osmo mjesto, sa 63,07.

„Volim da slavim rekorde i postižem stvari koje niko pre mene nije radio. Osvojiti pet medalja na svetskim prvenstvima je velika stvar. Međutim, ne mislim da se tu zaustavim. Nadam se zdravlju, dobroj volji, motivacija postoji”, rekla je Perkovićeva po dolasku u Zagreb.

Osvajanjem srebrne medalje na SP, Sandra je postala prva diskašica u istoriji sa pet medalja na svetskim prvenstvima. Svoj nevjerovatan niz započela je u Moskvi 2013. osvajanjem zlata. Dvije godine kasnije bila je druga u Pekingu, a 2017. osvojila je još jedno zlato u Londonu. Slijedila je bronza u Dohi 2019. i srebro u Eugeneu.

Sandri je to 12. medalja na velikim takmičenjima. Dodajmo da je 32-godišnji Perković osvojio i dva olimpijska zlata (2012, 2016), a ima i pet titula prvaka Evrope (2010, 2012, 2014, 2016, 2018).

Perković sada ima devet zlata, dva srebra i bronzu sa Olimpijskih igara, te svjetskih i evropskih prvenstava.

“Hrvatska je mala država, pored mene su na podiju stajale Kineskinja i Amerikanka, a znate koliko ljudi imaju. Motivacije mi ne nedostaje, daću sve od sebe koliko mogu – dodala je.

Saandru za tri nedelje očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Minhenu, a sledeće godine će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

“Sljedeće godine je SP u Budimpešti, nadam se da će hrvatski navijači doći da me bodre jer je blizu, pa možda uhvatimo i šestu medalju”, rekao je Perković.

Njen trener Edis Elkasević istakao je da je ova medalja “kao zlato” jer je osvojena po povratku.

„Ova medalja je čini srećnom. Desilo se prvi put da ostanemo bez medalje i ovo je njen povratak i može biti u vrhu još dugi niz godina. Evropsko prvenstvo je za tri sedmice, sada ćemo provesti deset dana samo da se na vrijeme aklimatizujemo po dolasku iz Amerike”, istakao je Elkasović.

„Sandra se mnogo motiviše, takva je sportista. On uvek želi najviše i najbolje. Ono što se desilo prošle godine dalo joj je dodatni motiv”, rekao je.

Otkrio je kako je Sandra “potonula” nakon četvrtog mjesta na Oiju u Tokiju.

“Potonula je zbog povrede, ali i činjenice da nije mogla da trenira, a drugi jesu. To je bio šamar, izgubili smo tu medalju i očekivali smo je. Trebalo je vremena, ova medalja je kao zlatna jer je osvojena po povratku“, zaključio je Elkasević. Hina

The post Sandra Perković: Ne namjeravam stati na pet medalja sa SP-a appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]