-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sarajevo tražilo odgodu derbija protiv Željezničara

Najveća utakmica bh. nogometa, derbi između Sarajeva i Željezničara, na programu je 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, prenosi Faktor.

Kalendar takmičenja N/FSBiH predviđa da se derbi igra za vikend 12. ili 13. novembra, a poznato je i da se sarajevski derbi neće igrati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhetović Hase na Koševu, gdje se radi na instalirati hibridni teren.

Međutim, još uvijek je neizvjesno gdje će se derbi igrati. Sarajevo je zatražilo odgodu derbija za proljetni dio sezone, dok je Željezničar poslao pismo sa zahtjevom da derbiju prisustvuju navijači Plavih, popularni Manijaci (na početku sezone FSBiH je donio odluku da gostujući navijači ne mogu organizirano dolaziti na zamjenske stadione).

– Sarajevo je tražilo da se derbi odgodi za proljeće, ali od toga ništa. Sve utakmice jesenjeg dijela sezone, svih 19 kola, igrat će se kako je utvrđeno kalendarom takmičenja prije početka sezone – potvrđeno je za Faktor iz FSBiH.

A Dušan Marković, predsjednik Takmičarske komisije FSBiH, nakon današnje sjednice ovog odbora, rekao nam je da se prvi dio sezone mora završiti kako je ranije planirano.

– Mora da se završi, ali još nismo doneli odluku o derbiju. Ne želimo žuriti, ima još vremena – rekao je Marković, a na pitanje koliko je sigurno da će na tribinama biti navijača i Sarajeva i Željezničara, odgovorio je:

– Kakva je to utakmica bez navijača.

Kako kolege saznaju Faktorisavez je spreman izaći u susret klubovima, naklonjenim nogometu, i omogućiti navijačima oba tima da budu na tribinama Bilino polje (Sarajevo igra domaće utakmice u Zenici), ali se policija Zeničko-dobojskog kantona “umiješala” “, koji navodno nije mogao garantovati dolazak gostujućih navijača, zbog mogućeg sukoba sa Robijašima, navijačima Čelika.

PROČITAJ:   NAJAVA: Protiv Dobojlija za kraj polusezone

Jedna od opcija je da se sarajevski derbi odigra na trećem stadionu, možda u Doboju kod Kaknja, koji ima uslove za prvoligaški fudbal, a gdje Igman iz Konjica igra utakmice elitnog nivoa bh. takmičenja. U tom slučaju na dvije različite tribine bili bi navijači sarajevskih rivala.

Navodno je od Veleža zatraženo i odgađanje gradskog derbija protiv Zrinjskog, jer nisu završeni radovi na postavljanju hibrida na njihov teren, a stadion u Gabeli (zamjena na kojem igraju Rođeni) ne ispunjava uslove za organizacija gradskog derbija. Međutim, i rivali iz Mostara će se morati vratiti na teren u ranije zakazano vrijeme (17. kolo – 5. ili 6. novembar).

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima