22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

Sarajevski sajam knjiga i učila održava se od 12. do 17. aprila

34. Internacionalni sarajevski sajam knjiga i učila 2023 počinje 12. i traje do 17. aprila. Svečana ceremonija otvaranja je sutra u 12 sati u dvorani “Mirza Delibašić”.

“Što se tiče naših očekivanja, premašena su što se tiče broja prijavljenih izlagača, i izglača koji do sada nisu učestvovali. Ove godine imamo 118 izlagača kako iz BiH tako iz cijelog svijeta. Nekako se do sad to svodilo na Evropu, ali ove godine imamo i zemlje Bliskog istoka. Ove godine očekujemo presedan koji se nije do sad desio. Još jedan novitet ove godine je prostiranje sajma na 4500 m2 u dvorani “Mirza Delibašić”, što znači da smo kapacitete povećali za nekih 33%” – kazala je za radiokonjic.ba Aida Ramić, PR “Centar Skenderija”.

“Očekujemo da će ove godine biti velika posjećenost obzirom na broj izlagača ali i svih sadržaja koji se održavaju u sklopu sajma. Biće mnogo promocija, najavljena je promocija IT izdavaštva, izložbi, tako da će ove godine biti bogata ponuda. Ovo je bio veliki zadatak, a nakon sajma ćemo uraditi rezime pa ćemo definitivno zaključiti da li smo uspjeli odgovoriti zadatku“ – kazala je Ramić.

Sve posjetitelje očekuje raznolika ponuda.

“Tu su standardne poezije, proze, udžbenici za osnovnu, srednju školu i fakultete. Biće ponuda da svako za sebe može nešto naći” – kazala je Ramić.

“Htjela bih naglasiti da je ulaz besplatan za organizirane i najavljene posjete kao što su škole, a za individualne posjete ulaz je simboličnih 1 KM” – navela je Ramić.

radiokonjic.ba

Naslovna: Centar Skenderija

11.04.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima