5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

Humanitarni koncert za sugrađanku Tijanu Redžić

Humanitarni koncert će se održati u srijedu 16.11.2022. u...

Saslušano je 300 svjedoka, optužnice za ubistvo sarajevskih policajaca još nema – Tomić: Hoće da ga optuže za ubistvo, a on to nije uradio

Iako se očekivalo da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo podići optužnicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom polju u Sarajevu i time staviti tačku na skoro četverogodišnju istragu, to još nije dogodilo.

Kako je puštanje na slobodu potvrđeno iz Tužilaštva KS, Aleksandru Macanu je zatraženo produženje pritvora za naredna tri mjeseca zbog opasnosti da bi u slučaju puštanja na slobodu mogao pobjeći, uticati na svjedoke, ponoviti krivično djelo, te bio bi pušten, javnost bi mogla biti uznemirena.

– Ponudili smo Tužilaštvu da prizna zločin, odnosno da je Aleksandar Macan prikrivao ubice i učestvovao u krađi vozila, ali Tužilaštvo KS to nije prihvatilo i želi ga optužiti da je izvršilac, što on nije.

Na policajce je pucao Sava Marinković, tvrdi za Oslobođenje Macanov advokat Duško Tomić. Macan se Tužilaštvu KS predao 24. decembra prošle godine nakon što je za njim raspisana Interpolova potjernica. Pored njega i Marinkovića, koji je nedavno iz Nemačke izručen našoj zemlji, za ubistvo policajaca optužen je i Marko Trifković Žižan, koji se tokom dosadašnje istrage branio ćutanjem.

Do sada je saslušano 300 svjedoka, a zbog direktnog učešća u likvidaciji privedeni su Miloš Obradov i Srećko Trifković, koji su pušteni nakon devet mjeseci provedenih iza rešetaka.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima