back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Sastanak gradonačelnika Ćatića i predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH

Na sastanku se govorilo o nastavku saradnje te podršci u organizovanju sajamskih manifestacija

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić danas je održao sastanak sa sekretarom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdom Tinjakom na kojem se razgovaralo o nastavku saradnje te mogućnostima i podršci u organizovanju sajamskih manifestacija. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH je između ostalog, nadležno i za oblast poljoprivrede te putem podsticajnih sredstava pruža podršku održavanju manifestacija poput sajmova i Festivala hrane koji je danas održan u Konjicu. Nakon održanog sastanka, Hamdo Tinjak sekretar pomenutog Ministarstva je izjavio:

“Ministarstvo vanjske trgovine i ekonosmkih odnosa BiH podržava manifestacije poput današnjeg Festivala hrane “Konjic Food Fest” kroz podsticajna sredstva te se nadam da će tako ostati i u budućem periodu. Festival hrane je tradicionalna manifestacija i održavanje istog je važno u smislu povezivanja ljudi, sugrađana sa proizvođačima hrane koja je bila plasirana danas na Festivalu hrane. Svako mjesto u BiH ima neke specifičnosti, pa tako i Konjic, i mislim da ljudi trebaju posjetiti Festival hrane i vidjeti te kupiti domaću i kvalitetnu hranu i proizvode vrijednih Konjičana”.

sastanak gradonačelnika ćatića i predstavnika ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa bih
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i sekretar Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Hamdo Tinjak

jasmina@radiokonjic.ba

05.10.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima