back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

SAVIĆ PRIJE SP-a: Smjena generacija prošla je bezbolno

Vaterpolisti Srbije odradili su posljednje pripreme pred Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Prije puta u glavni grad Mađarske o očekivanjima govorio je izbornik Dejan Savić.

Pod krinkom optužbi mrzimo lake grupe. Prva utakmica u skupini protiv SAD-a je najteža, a nakon one prave protiv Kazahstana i Australije, koji su autsajderi u skupini, treba tražiti put naprijed. Što će biti 99 posto. No, način održavanja kondicije bit će zanimljiv i težak, jer kroz lakšu fazu, pogotovo ako izbjegnemo osminu finala, ide nekih šest-sedam dana lakšeg treninga. Tako da se može dogoditi da tražimo sparing partnera u Mađarskoj, a možda se vratimo u Srbiju. On je rekao.

Potom je komentirao svoje sudjelovanje u Svjetskoj ligi i Europskom prvenstvu:

Ako pogledamo da je reprezentacija Srbije, koja je igrala finale Lige prvaka, na trening došla tek 8. lipnja navečer, imali smo praktički devet dana završnih priprema. U prvom redu to je odmor. Istina je da imamo svjetsku ligu nakon SP-a, ali većina izbornika i reprezentacija, mislim, bit će tamo u slabijim momčadima. I da će Svjetsku ligu iskoristiti kao pripreme za Europsko prvenstvo. U Strasbourgu ćemo imati 17 ili 18 kandidata koji će raditi snažnim tempom. Kad je Europsko prvenstvo u pitanju, mislim da će biti jako zanimljivo. Europsko prvenstvo uvijek je jače od Svjetskog prvenstva. Bit će više vremena za pripreme, bit će vaterpolo festival jer se igra u Spaladium Areni. Siguran sam da će ga Hrvati organizirati na najvišoj mogućoj razini, kao što to čine Srbi i Mađari.

Na kraju je progovorio o neizbježnoj smjeni generacija:

Na vrijeme smo razmišljali o smjeni generacija. Prošla je bezbolno. Većina igrača je igrala velike turnire ili prvenstva, pa nisu bez iskustva. Hrvatska je kod nas doživjela najviše promjena. Španjolska najmanje, a Grčka je na puno višoj razini nego na Olimpijskim igrama. Bit će velika konkurencija, nema veze što će razina vaterpola biti niža nego prijašnjih godina. To je sasvim normalna stvar, diže se razina do Olimpijskih igara. – zaključio je Savić.

Dupini će utakmice grupne faze igrati u Szegedu. Protivnice su joj SAD s kojima će 21. lipnja odigrati prvi meč na turniru. Slijede susreti s Australijom (23. lipnja) i Kazahstanom (25. lipnja).

Prvo mjesto jamči izravan plasman u četvrtfinale, a drugo i treće mjesto u osminu finala.

Foto: VSS

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima