11.7 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

PU Konjic: U posljednje dvije godine smanjen broj slučajeva nasilja nad ženama

Nasilje u porodici najčešće podrazumijeva nasilje nad ženama, a...

Šemsudin Hasić: Nismo zadovoljni presudom jer Velež nije dobio satisfakciju za sve što je pretrpio

Šemsudin Hasić, predsjednik FK Velež, govorio je za naš portal o svim dešavanjima koja su izazvana jučerašnjim najavama kluba iz Mostara i N/FS BiH.

Hasić je pojasnio odluku koja je donesena u Lozani, ali i otkrio da li se vraća u klub na funkciju koju je vrlo uspješno obavljao u prethodnom periodu.

– Uglavnom, mogu reći da sam zadovoljan. Proces pred sudom u Lozani trajao je duže nego što smo očekivali, ali rezultati tog procesa su zadovoljavajući. Nismo zadovoljni segmentom tužbe Veleža protiv N/FS BiH jer nismo dobili zadovoljštinu za sve što smo pretrpjeli, odnosno oduzimanje bodova i nesrazmjernu kaznu neigranja na našem stadionu šest utakmica u odnosu na ono što je izazvalo ovu kaznu. U drugom segmentu, lično sam zadovoljan presudom u Lozani, rekao je Hasić i dodao:

– Digla se prašina jer je N/FS BiH tumačio samo one dijelove presude koji su uslovno rečeno u njihovu korist, a to je da je žalba Veleža u potpunosti odbijena. Nisu uzeli u obzir cijelu presudu i prihvatili kao takvu, što je običaj u našim institucijama da komentarišemo samo dio presuda koji ide u nečiju korist, a dio koji ne ide, pokušajte preći preko tih dijelova presuda.

Istakao je da je N/FS Bosne i Hercegovine iz stvarne presude iz Lozane izostavio elemente koji ne idu u prilog Alijansi, te da su objavili samo dio presude.

– Dokazivanje svijesti je teži proces, ali ako to analizirate iz kompletnog konteksta presude koju smo kasnije objasnili i objavili na Klixu, rekli su ono što je u toj presudi doneseno, onda se to može učiniti i najbanalnijim poređenjem. njihove izjave i stvarne presude koja je stigla iz Lozane, da vidimo da su izostavili sve one elemente koji ne idu u prilog Alijansi, dodao je prvi čovjek Rođenih.

PROČITAJ:   Amar Osim: Željo nije briljirao i nije specijalno nešto napravio, zasluženo je pobijedio

Šemsudin Hasić je također otkrio da neće biti dio rukovodstva ili operativnih struktura Veleža, ali da bi volio ostati u klubu kao sponzor.

– Dugo sam u Veležu i našem fudbalu, vrijeme i umor su učinili svoje, tako da sigurno neću biti dio rukovodećih ili operativnih struktura Veleža. Volio bih da ostanem u klubu kao sponzor, a od toga kako će i kojim putem će Velež ići u budućnosti zavisiti nivo mog angažmana, zaključio je.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima