back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je 13.međunarodnog rejting šahovskog turnira „Konjic Open 2024“. On je nakon odigranih sedam partija ostvario šest bodova što je bilo dovoljno za titulu pobjednika i, kako je kazao za radiokonjic.ba, ovo je njegov prvi open turnir koji je osvojio.

„Prije dvije godine sam u Konjicu osvojio titulu FIDE majstora, a sada sam i pobijedio na turniru, tako da me za Konjic vežu lijepe uspomene. Organizacija je odlična, a turnir je iz godine u godinu sve jači. Kada sam vidio koliko je igrača došlo iz inostranstva, shvatio sam koliko je težak turnir i vrlo mi je drago što sam pobijedio“-kazao je mladi Čulum, koji je šah počeo igrati sa deset godina. Drugo mjesto osvojio je Okan Ozsakallioglu, a treće Kayra Kamer, obojica iz Turske.

šesnaestogodišnji fide majstor sanjin čulum iz tuzle pobjednik turnira "konjic open 2024"
Trojica prvoplasiranih na turniru “Konjic Open 2024”

U sklopu turnira „Konjic Open 2024“ održan je danas i brzopotezni turnir „Sjećanje na majstora Adija Kosovca“, a najuspješniji je bio Kayra Kamer iz Turske. Drugi je bio Amir Hadžović iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo Okanu Ozsakallioglu.

šesnaestogodišnji fide majstor sanjin čulum iz tuzle pobjednik turnira "konjic open 2024"
Trojica prvoplasiranih na turniru “Sjećanje na majstora Adija Kosovca”

Najuspješniji konjički šahista na turniru „Konjic Open 2024“ bio je Muamer Mrndžić. On je u konačnom poretku osvojio četvrto mjesto, koje mu je pripalo nakon dodatnih kriterija, jer je imao isti broj bodova (5,5) kao i trećeplasirani.

šesnaestogodišnji fide majstor sanjin čulum iz tuzle pobjednik turnira "konjic open 2024"
Muamer Mrndžić osvojio 4.mjesto na turniru “Konjic Open 2024”

„Učestvovao sam na na svim turnirima do sada kada je riječ o „Konjic Openu“. Ove godine je bio jedan od najjačih, jer je bilo više od stotinu igrača. Ja sam odigrao odlično, osvojio sam četvrto mjesto i zadovoljan sam igrom“– naveo je Mrndžić.

Prema riječima Sulejmana Mulića, direktora 13.međunarodnog rejting šahovskog turnira „Konjic Open 2024“, učestvovalo je 108 igrača iz 11 zemalja, a sve je proteklo u najboljem redu.

šesnaestogodišnji fide majstor sanjin čulum iz tuzle pobjednik turnira "konjic open 2024"
Sulejman Mulić, direktor Međunarodnog turnira “Konjic Open 2024”

Suđenje je bilo na nivou, a igrači su bili korektni i sportski su se ponašali. Pobijedio je mladi Sanjin Čulum, koji je prije dvije godine na ovom turniru osvojio titulu FIDE majstora. Drugo i treće mjesto su osvojili igrači iz Turske, također, mladi ljudi, a na turniru je bilo ukupno 47 mladih šahista“-naglasio je Mulić, dodavši da je u konačnici zadovoljan ovogodišnjim izdanjem turnira.

Turnir „Konjic Open 2024“ održan je povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

radiokonjic.ba

03.03.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima