back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Sestre Džajić uspješne na atletskom mitingu: Sarah „zlatna”, Asja „srebrna“

Talentovane atletičarke iz Konjica, sestre Asja i Sarah Džajić, nastupile su danas na BH Telecom 2. Dvoranskom mitingu mladih u organizaciji Atletskog kluba Sarajevo povodom 75. rođendana kluba.

Atletski miting je održan u Olimpijskoj dvorani Zetra, a nastupilo je 400 takmičara iz dvadesetak klubova iz BiH, Crne Gore i Srbije.

Asja i Sarah su članice AK Sarajevo – sekcija Hadžići i redovno treniraju, usklađujući školske obaveze u Konjicu sa treninzima, koje obavljaju u Hadžićima, pod budnim okom trenera Muhameda Fisovića.

Na današnjem mitingu Sarah Džajić je osvojila 1. mjesto u utrci na 200 m u kategoriji 2012. godište.

sestre džajić uspješne na atletskom mitingu: sarah „zlatna", asja „srebrna“
Sarah Džajić na pobjedničkom postolju

Asja Džajić je na današnjem atletskom mitingu osvojila 2.mjesto u utrci na 600 m u kategoriji 2009.godište.

sestre džajić uspješne na atletskom mitingu: sarah „zlatna", asja „srebrna“
Asja Džajić, srebrna medalja

Na današnjem mitingu nastupila je i Hana Habibija iz Konjica koja je osvojila šesto mjesto u utrci na 60 m u kategoriji 2007.godište. Hana je također članica AK Sarajevo – sekcija Hadžići.

radiokonjic.ba

04.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]