back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Široki: Olakšanje

Reljef. Sigurno je to najbolji osjećaj koji opisuje atmosferu na Pecari nakon pobjedonosnog otvaranja prvenstvene kampanje na gostovanju u Doboju kod Kaknja, gdje je domaćin bio konjički Igman.

– Bila je to teška i zahtjevna utakmica. Igrali smo u skladu sa trenutnim mogućnostima, ali i protivnik se nešto pitao, posebno u prvih tridesetak minuta utakmice. U tom periodu imali smo problema sa skokom i posedom lopte. Ipak, u nastavku smo se posložili, igrali mnogo bolje, bili opasniji i zabili gol za tri boda na otvaranju sezone, sudio je šef struke Ivica Barbarić koji, priznao on to ili ne, mora donekle su se plašili ove igre.
Jer, Široki je morao dokazati da je favorit protiv novog prvoligaša, ali to nije bilo lako s obzirom na mali milionske promjene u timu.
– Ovo je važna pobeda za samopouzdanje i nagrada za kvalitetan rad. Kada nam se pridruže svi igrači, na koje danas nisam mogao da računam, očekujem da će ova ekipa samo rasti i biti sve bolja, dodao je Barbarić, čiji tim će u drugom kolu dočekati Slobodu, kojoj će to biti prva utakmica. sezone – Zrinjski je za Evropu odgodio međusobni duel iz 1. kola. SN

Rezultati 1. kola
Posušje – Velež 1:1
Željezničar – Leotar 1:1
Igman – Široki Brijeg 0:1
Večeras
Sloga – Borac 20.00
Odloženo
Sarajevo – Tuzla
Sloboda – Zrinjski

The post Široki: Reljef appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]