17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Širokobriježanin se predao policiji

Tridesetdvogodišnji IM iz Širokog Brijega, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, predao se u srijedu policiji.

MUP ŽŽ podsjeća da su 12. novembra, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, policijski službenici OKP PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽŽ izvršili pretres po nalogu Općinskog suda. u Širokom Brijegu obiteljska kuća, okućnica, prateći objekti i vozila koje koristi osoba IM (32) iz Biograca, Široki Brijeg.

Tom prilikom, kako se navodi u policijskom izvještaju, pronađena je i izuzetna zeljasta biljna supstanca koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vage za precizno mjerenje, nekoliko komada automatskih i lovačko oružje i municija različitih kalibara.

Osumnjičeni IM od tada nije bio dostupan policiji, a u srijedu u 10.50 sati samovoljno je ušao u ured PU Široki Brijeg u pratnji advokata.

Kako je saopšteno iz MUP-a ZHŽ-a, IM je lišen slobode, a protiv njega je pokrenuta krivična prijava tokom koje će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedeno. pomenuta krivična dela.

Po okončanju postupka protiv IM(32) o navedenim krivičnim djelima bit će dostavljen izvještaj Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navodi se u priopćenju.

Objava Širobroježan se predala policiji pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima