-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Širokobriježanin se predao policiji

Tridesetdvogodišnji IM iz Širokog Brijega, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, predao se u srijedu policiji.

MUP ŽŽ podsjeća da su 12. novembra, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, policijski službenici OKP PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽŽ izvršili pretres po nalogu Općinskog suda. u Širokom Brijegu obiteljska kuća, okućnica, prateći objekti i vozila koje koristi osoba IM (32) iz Biograca, Široki Brijeg.

Tom prilikom, kako se navodi u policijskom izvještaju, pronađena je i izuzetna zeljasta biljna supstanca koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, više komada vage za precizno mjerenje, nekoliko komada automatskih i lovačko oružje i municija različitih kalibara.

Osumnjičeni IM od tada nije bio dostupan policiji, a u srijedu u 10.50 sati samovoljno je ušao u ured PU Široki Brijeg u pratnji advokata.

Kako je saopšteno iz MUP-a ZHŽ-a, IM je lišen slobode, a protiv njega je pokrenuta krivična prijava tokom koje će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedeno. pomenuta krivična dela.

Po okončanju postupka protiv IM(32) o navedenim krivičnim djelima bit će dostavljen izvještaj Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navodi se u priopćenju.

Objava Širobroježan se predala policiji pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima