16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

ŠK “Igman” Konjic osigurao plasman za nastup u Premijer ligi BiH i naredne godine

Šahovski klub “Igman” Konjic četvrti put je nastupao u Premijer ligi BiH. Danas je odigrano posljednje deveto kolo 21. Premijer lige BiH, u okviru kojeg je ŠK “Igman” igrao protiv ekipe ŠK “Napredak” iz Sarajeva.  Meč je završen rezultatom 3:3, što je konjičkim šahistima omogućilo da ostvare sedmo mjesto i osiguraju plasman u Premijer ligi i naredne godine. Konjički šahisti su zadovoljni ostvarenim rezultatima, kazao je sekretar ŠK “Igman” Konjic Sulejman Mulić.

„Igman iz Konjica je zauzeo 7.mjesto u Premijer ligi BiH. Naša želja se ostvarila, uspjeli smo osigurati poziciju za plasman u Premijer ligi BiH i naredne godine. Svi igrači su se zalagali i željeli isto i dali su svoj maksimum. Ovo je još jedan uspjeh konjičkog šaha“- kazao je Mulić.

šk "igman" konjic osigurao plasman za nastup u premijer ligi bih i naredne godine
ŠK "Igman" Konjic osigurao plasman za nastup u Premijer ligi BiH i naredne godine

U današnjem meču ŠK “Igman” igrao je protiv ekipe ŠK “Napredak” iz Sarajeva.

„Imali smo samo jedan cilj, a to je da bar odigramo neriješeno protiv šahovskog kluba “Napredak” iz Sarajeva. To smo i uspjeli, Napredak je osvojio drugo mjesto, mi smo ostvarili sedmo. Na prvoj tabli je igrao Konstantin Tarlev, na drugoj Sipke Ernst, na trećoj Nihad Hodžić,  na četvrtoj Samuel Zenelaj, na petoj tabli Muamer Mrndžić, na šestoj Sean Ćorović, a Alan Ćišić nije danas nastupao“ – naveo je Mulić, dodavši da je ekipa konjičkih šahista ostvarila šest bodova iz osam mečeva i time ostvarila dobar rezultat.

šk "igman" konjic osigurao plasman za nastup u premijer ligi bih i naredne godine
ŠK "Igman" Konjic osigurao plasman za nastup u Premijer ligi BiH i naredne godine

Dvadeset prva Premijer liga Bosne i Hercegovine za muškarce igrala se po Bergerovom sistemu devet kola, a Dvadeseta Premijer liga Bosne i Hercegovine za žene igrala se po Bergerovom sistemu od pet kola. Šahovski klub “Bosna” Sarajevo odbranio je titulu prvaka Premijer lige BiH za šahiste.

radiokonjic.ba

08.11.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima