-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Skandal u režiji N/FS BiH: Stadion Tušanj neće biti završen za više od 40 dana

Prema informacijama do kojih je došao N1danas je u Tuzli održan sastanak o novoj dinamici radova na stadionu Tušanj, koji, kao i ostali radovi na terenima koje gradi N/FS BIH, dosta kasni.

Radovi na terenu stadiona Tušanj počeli su 12. jula uklanjanjem travnate površine i do danas ne samo da nisu završeni, već će izvođači radova na terenu nastaviti sa radom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici stadiona Tušanj, predstavnici izvođača radova, te nadzornog organa, a prema informacijama koje smo dobili iz Tuzle, nije bilo nikoga iz N/FS BiH.

Na sastanku je utvrđena nova dinamika radova, pa je izvođačima dat rok od 41 dan od danas da završe zemljane radove, iskopaju, saniraju uništenu imovinu tokom stagnacije radova, te da postave novi travnati pokrivač. .

– Obećano nam je da će sve biti gotovo do 10. novembra 2022. godine. Ne znamo da li će to biti ispoštovano, rekao nam je izvor iz Tuzle.

Ranije smo već pisali o obustavi rada na stadionu u Tuzli, a podsjećamo da su radovi počeli prije 75 dana. Tenderom je dogovoren završetak radova u roku od 30 dana, a naknadno je najavljen i rok od 60 dana. Ukoliko ovaj rok konačno bude ispoštovan, izgradnja stadiona Tušanj trajat će ukupno 116 dana.

Do tada, ni Sloboda ni Tuzla City neće imati priliku nastupati na svom stadionu, što u velikoj mjeri utiče na njihove partije, ambicije i troškove za ovu fudbalsku sezonu.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima