back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Škola fudbala “Bambino” uspješno djeluje već jedanaest godina

Škola fudbala “Bambino” postoji još od 2011.godine i trenutno broji sedamdeset članova odnosno dječaka koji su po starosnoj dobi podjeljeni u dvije grupe. Do sada je ova škola fudbala postigla odlične uspjehe, dječaci se dobro slažu, brzo uče i uvijek vlada pozitivna atmosfera među njima.

 Vlasnik i trener škole fudbala „Bambino“ Adis Elezović ponosan je na tim malih fudbalera, te želi da dječaci izrastu u kvalitetne i zdrave ličnosti, te je za Radio Konjic kazao: „U školi „Bambino“ postoji pedagoški pristup kojim želimo da Konjički dječaci željni igre imaju primjerno vladanje, pristojan odnos prema drugim dječacima u školi fudbala, a istovremeno da nezapostavljaju ni svoje školske obaveze pa tek onda dolazi u plan fudbalska magija“.

Dječaci škole fudbala „Bambino“ u ljetnom periodu svoje treninge obavljaju u sportskom centru „Partizanovo“, dok se u zimskom periodu treninzi i fudbal liga koju igraju polaznici Bambina, održavaju u Spotskoj Dvorani Konjic.

Polaznici škole osim tri treninga sedmično igraju fudbal ligu mladih koja postoji već osam godina. „Mogu reći da je „Bambino“ začetnik fudbal lige mladih, i do sada smo uvijek osvajali jedno od prva tri mjesta a nadam se da će tako biti i ove godine“ dodao je Elezović.

Liga fudbala za ovu sezonu počela je prije mjesec dana i trajat će sve do aprila naredne godine. U ligi učestvuje 15 ekipa iz Konjica, Jablanice, Mostara, Širokog Brijega i Ljubuškog. „Do aprila igramo ligu, s tim da pravimo pauzu povodom Nove godine, Božiča i Bajrama, a ostalo vrijeme imamo rezervisane utakmice. Dječaci imaju dovoljan broj utakmica da pokažu svoje kvalitete, da se druže i upoznaju sa drugim dječacima. Ove godine naša ekipa igra sa u8 i u10 kategorijom i do sada smo odigrali tri kola lige te ostvarili zapažene rezultate: dvije pobjede i jedna izgubljena utakmica“ za radiokonjic.ba naglasio je Adnan Elezović.

škola fudbala "bambino" uspješno djeluje već jedanaest godina
Škola fudbala “Bambino”

Najstarii fudbaler “Bambina” Emir Ramić već je šest godina dio ove fudbalske škole, a kako nam je kazao sjeća se mnogo lijepih uspomena u ovih šest godina.

Izjava dječaka Emira Ramića

Anadin Ćosić ima 10 godina i upisao se u školu fudbala da nauči igrati fudbal i na taj način kvalitetno iskoristi svoje slobodno vrijeme. Trenutno igra u kategoriji u10., a o Svjetskom prvenstvu koje se odrzava u Kataru ove godine, je kazao:

Izjava dječaka Anadina Ćosića

Desetogodišnji Adian Čeliković član je “Bambina” i nastupa u kategoriji u10. Veseli ga svaki trening, nastup, utakmica te druženje sa drugarima.

Omer Jahura kroz treninge, naučio je da igra fudbal, a u školi fudbala “Bambino” nalazi se na poziciji  napadača. “Trener Adis nam pomože na treninzima, i od njega možemo mnogo naučiti. Osim toga, uči nas da se lijepo ponašamo prema drugarima, da budemo uvijek tu za njih” naglasio je dječak Omer Jahura

Dječaci škole fudbala “Bambino” sanjaju isti san, da jednoga dana postanu dobri fudbaleri i da igraju za velike klubove.

radiokonjic.ba

15.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima