back to top
17.3 C
Konjic
20 Maja, 2024

Skupština HNK: Predsjedavajući Alić sa zamjenicom šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Džafer Alić primio je danas u nastupni posjet zamjenicu šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, gospođu Deborah Mennuti.

Nakon riječi dobrodošlice, predsjedavajući Alić je članove delegacije upoznao o trenutnom stanju HN Kantonu i aktivnostima u radu Skupštine u svjetlu trenutne političke situacije u našoj zemlji.     

U prijateljskom razgovoru o dosadašnjoj i budućoj saradnji kazano je kako postoji mnogo polja na kojima postoji mogućnost saradnje. Poseban naglasak stavljen je na projekte koji bi doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i jačanju ekonomije, što bi rezultiralo većom stabilnošću zemlje i privlačnošću za investicije. Obostrana podrška i razumijevanje za važnost ovih projekata izraženi su kao ključni koraci u ostvarivanju dugoročnih ciljeva razvoja i prosperiteta. Sagovornici su se složili kako evropska perspektiva stabilne BiH nema alternativu.

Tema sastanka je bila i formiranje Ureda za borbu protiv korupcije na kantonalnom nivou što je jedan od prioriteta u radu Skupštine i Vlade HNK.

Zamjenica šefa misije Sjedinjenih Američkih Država, gospođa Mennuti, istakla je snažnu podršku SAD-a sigurnosti, stabilnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Kazala je da će Sjedinjene Američke Države nastaviti pružati podršku BiH u svim aspektima, te aktivno djelovati na jačanju partnerstva između dvije zemlje u cilju zajedničkog napretka i stabilnosti regiona.

radiokonjic.ba/ Skupština HNK

13.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima