back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Sloga do nogu potukla Leotar i upisala historijsku pobjedu u Premijer ligi BiH

U prvom meču drugog kola Premijer lige BiH fudbaleri dobojske Sloge savladali su Leotar rezultatom 4:0, što im je bila historijska pobjeda u Premijer ligi BiH.

Obje ekipe su u utakmicu ušle vrlo raspoložene, jer su u prvom kolu osvojile po bod kao autsajderi, Sloga od Borce nakon poraza od 2:0, a Leotar remijem na teškom gostovanju kod Željezničara na Grbavici.

Danas su obojica od početka meča igrali otvoreno i nije se odmah moglo naslutiti u kom pravcu će utakmica ići, a onda je to iznenada usmjerio Luka Kulenović koji je maestralno pobjegao odbrani Leotara u 36. minuti i potom postigao veoma lep gol za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena domaći su uspjeli postići još jedan gol. Nakon serije grešaka u odbrani gostujućeg tima, Leo Janković je pogodio za 2:0 i već sada je bilo jasno da je Sloga izuzetno blizu pobjede.

Zahvaljujući odličnoj igri u prvom poluvremenu, domaći tim je bio izuzetno razigran od samog početka drugog poluvremena, a Luka Kulenović je bio jednostavno nedostižan za gostujući tim. U 49. minuti je nakon vrlo lijepe akcije maestralno postigao i drugi gol nakon centaršuta Marka Kujundžića.

Leotar je bio potpuno razbijen, a iako je pokušao postići barem jedan gol, vidjelo se da ni njegovi igrači ne vjeruju u povratak u igru. Sloga je stvorila još nekoliko šansi i bilo je pitanje kada će doći novi gol.

Pogodila je u 78. minuti, a nakon centaršuta iz kornera, Eldin Hasanbegović se odlično snašao i pogodio za konačnih 4:0.

Sloga sada ima četiri boda i definitivno se čini da su najave da bi ovaj tim trebalo da ispadne iz lige bez većeg otpora bile preuranjene. S druge strane, nakon boda na Grbavici, Leotar je potpuno podbacio i ostaje da se vidi koji su pravi dometi Trebinjca u nastavku sezone. Čini se da je gostujuća ekipa u borbi za opstanak.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]