back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Službeno saopštenje: Predsjednik UO FK Velež g-din Senad Husnić podnio ostavku

Nogometni klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Nogometnog kluba Velež, gospodin Senad Husnić, podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju, čiji je tekst dat. u nastavku u cijelosti:

PREDMET: Ostavka na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Velež

Poštovani predsjedniče Skupštine FK Velež Mostar, i poštovani delegati Skupštine, ovim putem vas obavještavam da neopozivo podnosim ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Velež Mostar.

U proteklih godinu dana bio sam na poziciji predsjednika, a šest godina i četiri mjeseca sam bio član Upravnog odbora FK Velež. Trudio sam se da svoj posao radim savjesno, korektno i odgovorno, radeći sve u interesu Kluba. U posljednja tri mjeseca došlo je do velikih turbulencija u Klubu i ostavke šest članova Upravnog odbora, tako da sam nastavio da obavljam svoje dužnosti zajedno sa 2 člana Upravnog odbora Štetom Adnanom i Nedimom Uzunovićem. Istovremeno se pojavila i ostavka direktora Kluba Džemila Šoše, što je dodatno otežavalo rad Kluba.
Uz tekuće aktivnosti, izvođeni su i radovi na stadionu Rođeni, koji su još u toku i izvode se sa problemima oko njihovog završetka i sa značajnim kašnjenjima, što je dodatno uticalo na moj rad i stvaralo dodatne probleme.

Jedna od svijetlih tačaka u ovom periodu bio je Dženis Ćosić, koji je radio kao koordinator za mnoge poslove koji nisu prvenstveno u opisu njegovog rada, i ovim putem mu se zahvaljujem na trudu, zalaganju i energiji koju je uložio zajedno sa mnom.

U razgovoru sa vama prenio sam stav da više ne mogu obavljati funkciju predsjednika, niti bilo koju funkciju u Klubu, a potom sam nagovijestio ostavku, ali ste me tražili da ostanem do sjednice skupštine koja je trebala održati danas, odnosno 16.11.2022. u 19 sati
S obzirom da sam dobio informaciju da se sjednica produžava zbog novonastale situacije, odlučio sam da Vas kontaktiram na ovaj način. Jučer 15.11.2022. Klub je 2008. godine dobio obavještenje od pravnih zastupnika g. Šemsudina Hasića da je žalba preko CAS suda u Lozani uvažena i da mu je omogućen nastavak aktivnosti u FK Velež Mostar.
Prilikom preuzimanja funkcije predsjednika Upravnog odbora FK Velež na sjednici Upravnog odbora, dogovoreno je da tu funkciju obavljam do isteka kazne gospodinu Hasiću. U skladu s tim, smatram da su se donošenjem ove odluke stekli uslovi da se gospodin Hasić vrati na mjesto predsjednika Upravnog odbora FK Velež u skladu sa našim dogovorom i želim mu sve najbolji u svom budućem radu.

Što se mene lično tiče, želim da se zahvalim svim dosadašnjim članovima Upravnog odbora koji su u proteklih šest godina i četiri mjeseca zajedno donosili odluke u korist FK Velež. Zahvaljujem se svim igračima, stručnom štabu, uposlenicima FK Velež, zatim svim navijačima, simpatizerima i svima koji su na bilo koji način pomogli rad Kluba.

Kao navijač i simpatizer Kluba, želim da istaknem da ću ostati sponzor u mjeri u kojoj to moje mogućnosti dozvoljavaju.
FK Velež Mostar ostavljam bez finansijskih dugova prema budućoj upravi, što ću budućem menadžmentu adekvatno objasniti prilikom primopredaje dužnosti, što će se nadam da će se dogoditi što prije.

Želim vam puno sreće i uspjeha u daljem radu.

Sa poštovanjem,
Senad Husnić
PREDSJEDNIK UO FK VELEŽ

Gospodin Husnić je uspješan mostarski privrednik koji je u različitim periodima uvijek nesebično pomagao rad i razvoj našeg Kluba, a posebno će ostati upamćen kao čovjek koji je preuzeo njegovo upravljanje u veoma važnom periodu kao predsjednik upravnog odbora.

Naravno, ostat će zapamćen i kao čovjek za čije je mjesto predsjednika Fudbalski klub Velež osvojio dugo očekivani, i prvi veliki trofej u nezavisnoj Bosni i Hercegovini – onaj namijenjen osvajaču Kupa naše domovine.

Fudbalski klub Velež izražava iskrenu zahvalnost gospodinu Husniću na nesebičnom doprinosu u radu našeg kluba i želimo mu puno zdravlja i uspjeha u privatnom i poslovnom životu.

I na kraju, naravno, sigurni smo da će gospodin Husnić, kao i uvijek do sada, ostati vjeran i vjeran navijač našeg crvenog kluba.

Hvala, predsjedniče!

Mostar u srcu – Velež do groba!

Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

fkvelez.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima