back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Smajlagić će još pričekati imenovanje

Posljednja akcija muške seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine bila je u pripremnim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2023. protiv selekcije Grčke, kada su u martu dva puta poražene, prvo u Halkidi sa 24:17, zatim u Tuzli sa 28: 26.

Tada je, kao ekspresno rješenje, nakon odlaska selektora Ivice Obrvana, A tim BiH preuzeo njegov pomoćnik Toni Čolina.

Vladajuća neizvjesnost

Međutim, nakon ovoga praktično nismo imali informacija o budućnosti reprezentacije. Nije bilo okupljanja, vijesti, niti naznaka šta nas čeka u narednom periodu. Jedino što smo konkretno znali je EHF datum za početak novih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. U grupi 7 igramo protiv Slovenije, Crne Gore i Kosova, a prva utakmica je na programu 13. oktobra protiv Slovenije u gostima. Tri dana kasnije ugošćujemo Crnogorce.

– Nemam pojma šta se dešava u reprezentaciji poslednja dva do tri meseca. Ko je selektor, kakav je plan, ko će igrati… Čekaju nas kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali i Bućkuriš je bio zadnji put, pa ne znam šta da očekujem, rekao je nedavno Benjamin Burić , objašnjavajući da ni sami igrači ne znaju mnogo više i nalaze se u neizvjesnosti, što je neozbiljno i neshvatljivo za današnji profesionalni sport.

Sa posljednje akcije bh. tima u martu

Sporo kretanje

Prvu vijest donio je novi Upravni odbor RSBiH na sjednici održanoj 3. augusta, kada je donesena odluka da se domaći meč sa Crnom Gorom igra u Sarajevu, dok je i novi predsjednik Saveza Kenan Magoda dao prijedlog za novog trenera, koji bi trebao biti Irfan Smajlagić.

Iako je dogovor postignut, on još nije zvanično imenovan za trenera. Kako saznajemo iz RSBiH, ta odluka bi trebala biti donesena na sjednici UORSBiH koja bi se trebala održati u sedmici od 5. do 9. septembra. U slučaju potvrde imenovanja selektora, Smajlagić bi trebao potpisati ugovor na četiri godine.

Istovremeno, bivši trener Ivica Obrvan svoja potraživanja pokušava riješiti preko Arbitražnog suda EHF-a.

Selektor ženskog tima i novi ugovor

Pored pitanja selektora muške A reprezentacije BiH, na navedenoj sjednici Upravnog odbora trebalo bi da bude imenovan novi selektor ženske rukometne reprezentacije BiH, koja će u uvodnom dvoboju igrati protiv Grčke. kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Prva utakmica na programu je 3. novembra u Cazinu. Predmet Upravnog odbora bit će i ugovor sa BH Telecomom, koji bi trebao biti glavni sponzor reprezentativnih selekcija i Premijer lige, koja počinje 10. septembra.

Napisao: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

Objava Smajlagić će još čekati na imenovanje pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]