4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Bosanski ćilim na zelenoj površini

Lijepe slike našeg grada Već nekoliko dana zelenu površinu u...

Smajlagić: Ne bojimo se, ali nećemo biti nerealni

Selektor Irfan Smajlagić rekao je da je zadovoljan odnosom igrača na utakmici protiv Slovenije prije dva dana (20:28).

– Drago mi je da ste ponovo došli u ovolikom broju. Biće nam potrebna saradnja. Imali smo težak ritam zadnja tri dana, sve su to okolnosti koje iscrpljuju igrače. Održavanje koncentracije je kvaliteta na kojoj radimo. Stvaramo neku vrstu pristupa ili odnosa koji je potpuno drugačiji od onoga na koji su navikli. Paralelno radimo na mnogim segmentima. Moramo biti uporni i strpljivi. Mislim da je reakcija igrača prilično pozitivna. Žele da se usavršavaju, naporno rade, žele da se taktički i tehnički unaprede. Prioritet svih okupljanja je izvući maksimum iz tima. Imali smo težak test protiv Slovenije, jer smo naišli na rivala koji dobro balansira sa igračima. Imaju vrhunski kvalitet. U ovom trenutku nam je taj test bio pretežak. Moramo biti realni i tražiti pozitivno, a izbacivati ​​negativno. Teško je rasporediti sve segmente. Želja i ambicija igrača moraju biti da sve usvoje što je prije moguće. Ako se utakmica podijeli na dijelove, imali smo minus iz kojeg smo se vratili, pa smo imali stagnaciju. I na kraju, rezultat je kakav jeste. Imaju pojedince koji odlučuju o utakmici. Rezultat je uvijek bitan, ali na prvom mjestu je bitno kako igrači reaguju. Sve je to teret. Moraju biti mnogo jači psihički. Ono što sam očekivao, upoznao sam svakog igrača i na tome gradim svoj optimizam – da je želja prisutna, da podignemo pristup i odnos.

Potom je selektor govorio o očekivanjima od susreta sa Crnom Gorom.

– Trudimo se da budemo najbolji što možemo. Radimo paralelno u nekoliko oblasti. Taktička disciplina mora biti na najvišem nivou. Ne bježimo od rezultata, trudimo se da svaki igrač pruži svoj maksimum, a da rezultat bude rezultat. Igramo da budemo što bolji. Za pobjedu su potrebni svi mogući segmenti. Uzimamo sve u obzir i pokušavamo izbalansirati sve minuse. Svaka utakmica nam je važna da napredujemo, rekao je Smajlagić i dodao da nema pritiska.

PROČITAJ:   Marinović: Igramo derbi sa Sarajevom, odličnom ekipom koju ne prate rezultati u odnosu na prikazano

– Želimo da proširimo bazu mlađih igrača. U interesu mi je da za reprezentaciju igraju igrači koji su spremni dati sve od sebe. Gradimo i stvaramo uslove za pobjedu. Trudićemo se da u svakoj utakmici damo maksimum. Ako svako igra ispod svog nivoa, onda to nije to. Ovo nam je prvi meč u ovoj postavi protiv vrlo jake Slovenije. Ne plašimo se, ali nećemo biti nerealni.

Marko Panić ističe da su momci u Mariboru dali sve od sebe.

– Želim da se nadovežem na to, ne tražimo alibi, mislim da smo igrali ravnopravno sa Slovenijom, koja je ozbiljna ekipa. Rekao sam šefu da sam iznenađen kako smo odigrali 40 minuta. Ima detalja na kojima se mora raditi, s obzirom na okolnosti koje su se desile. Imali smo jednu reprezentaciju, koja je bila zajedno 10 godina, sada je promijenjeno 70 posto. Postoji mogućnost napretka u detaljima, što je veoma važno u rukometu. Slovenija je veoma ozbiljna selekcija. Oni su bili favoriti, nosili smo se sa njima, na kraju naših grešaka rezultat je bio ovakav kakav je. Preferirali smo sporiju igru, jer nas ima dosta novih igrača. Ako napravimo pet do sedam tehničkih grešaka, to je za nas prednost, rekao je Panić i nastavio:

– Crna Gora je jako dobar tim, ali kako kaže šef, skrojen je po nama. Mislim da će nam biti lakše da igramo. Mislim da se trebamo fokusirati na naše kvalitete i stvari koje radimo, da pokušamo da postignemo. Očekujem samo da ćemo dati sve od sebe. Voleo bih da izađemo i damo sve od sebe. Veoma je teško sve spojiti. Imamo bazu napada i odbrane i ako to spojimo, vjerujem da će rezultat doći.

PROČITAJ:   Jakirović nakon pobjede protiv Veleža: Napad odlučuje utakmicu, ali odbrana osvaja prvenstvo, čestitam momcima

Kako kaže Panić, Crna Gora je u prednosti.

– Tim je važan. Protiv nas je Crna Gora u prednosti, jer su duže zajedno, uigraniji su. Ovdje dajem prioritet Crnoj Gori. Što se nas tiče, imali smo veliku podršku u Mariboru, volio bih da se to ponovi u Sarajevu. Oni nam daju snagu. Sutra ćemo izaći na utakmicu i dati sve od sebe i dati 100 posto prilike.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igra se sutra od 20 sati u dvorani “Mirza Delibašić”.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima