10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Šmrkov advokat iza rešetaka: Određen pritvor osumnjičenom Zlatku Ibrišimoviću

Sud Bosne i Hercegovine je 28.10.2022. u predmetu S1 2 K 044235 22 Krn – Zlatko Ibrišimović prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine od 27.10.2022. godine i donio rješenje kojim se osumnjičenom Zlatku Ibrišimoviću određuje pritvor, koji prema ovom rješenju ne može trajati duže od mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno od 26.10.2022. do 26.11.2022. godine ili do nove odluke suda.

Pritvor je određen zbog postojanja opštih i posebnih razloga za zadržavanje propisanih članom 132. stav 1. tačka b) ZKPBiH, odnosno zbog bojazni da će uništiti, sakriti, promijeniti ili falsificirati dokaze i tragove važne za krivičnog postupka, uticaj na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Zlatko Ibrišimović osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) u vezi sa krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. stav 3. Krivičnog zakona BiH. .

Podsjećamo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sarajevskog advokata Zlatka Ibrišimovića po nalogu Tužilaštva BiH.

Advokat Ibrišimović bio je branilac Admira Arnautovića Šmrka, koji je nedavno uhapšen zbog organizovanog kriminala.

Ibrišimović je navodno u aplikaciji Sky spominjan u kontekstu nezakonitih radnji.

Povezani tekst:

– U aplikaciji Sky se pojavljuje: Uhapšen sarajevski advokat Zlatko Ibrišimović – Saznali smo za šta se sumnjiči

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima