16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

SPC “Partizanovo”: Festivalska atmosfera

Danas su na 13. Festivalu hrane “Konjic Food Fest” učesnici iz Konjica, Kaknja, Zenice, Visokog, Sarajeva, Hadžića ,Stoca, Mostara, Jablanice, Bihaća, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine izložili svoje domaće proizvode.
Neki od njih prvi put učestvuju na “Konjic Food Festu”, a drugi su i ranije imali priliku izlagati. Među brojnim izlagačima koji su danas ispunili PSC “Partizanovo” naišli smo na Nermina iz Čapljine, koji predstavlja “Nar Resort” iz Stoca, a ovo mu je drugi put da izlaže na “Konjic Food Festu.”


Mediji su prenosili da je “Konjic Food Fest” jako posjećen, pa sam odlučio da pokušam. Učestvovao sam prošle godine i bio sam prezadovoljan, tako da sam i ove godine došao. Bavimo se proizvodnjom i uzgojem pitomog šipka, pored toga radimo prerađevine od smokve i divljeg nara. Zadovoljan sam prodajom, mislim da ću danas ranije završiti jer sam već prodao 70% proizvoda. Konjičani su najbolji ljudi, nakon nas iz Čapljine” – šaljivo će Nermin.

spc "partizanovo": festivalska atmosfera
SPC "Partizanovo": Festivalska atmosfera


Naši mladi sugrađani koji su pokrenuli vlastiti biznis, danas su imali šansu da se svom gradu predstave sa onim što najbolje rade: za Amelu iz Cvjećare “La Flor” je to pravljenje cvjetnih aranžmana, a za Amru ručna izrada torbi i korpica. Ove dvije prijateljice, odlučile su svoje radove zajednički izložiti na današnjem Festivalu.

spc "partizanovo": festivalska atmosfera
SPC "Partizanovo": Festivalska atmosfera


“Nedavno sam otvorila cvjećaru “La Flor” u Konjicu i iskreno nisam namjeravala da učestvujem na Festivalu, ali prijateljica je imala ideju i želju i na njen nagovor smo se prijavile. Zaista mi je divan prvi utisak, jer ranije nisam imala priliku izlagati. Oduševljena sam organizacijom i cijelim ambijentom”-poručila je Amela Zerem.

Amra Tucaković, na čiju inicijativu je izvršena prijava, svojim korpicama i torbama uljepšala je njihov zajednički štand.
“U slobodno vrijeme heklam i proizvodim torbice i korpe za Amelinu cvjećaru, tako da pored prijateljstva razvijamo i poslovnu saradnju. Danas izlažemo zajedno i sve je fanatastično”- kazala je Amra.

Festival hrane “Konjic Food Fest” kako sam naziv kaže u foksu stavlja prije svega hranu, odnosno domaće poljoprivredne proizvode i njihove proizvođače, a jedna od njih je i Semina Lepara iz Konjica.
Danas je na mom štandu je ono što inače prodajem, to su paprike, patlidžani, mrkva, cvekla, kukuruz. Prvi put učestvujem i prezadovoljna sam. Neću više propuštati Festivale.”
Ramiza Čilić iz Jablanice godinama učestvuje na Festivalu hrane u Konjicu.
“Izlažem svoje povrtlarske kulture : paprika, paradajz, luk, mrkva, patlidžan..i naravno prerađevine od povrća proizvedenog u mojom plastenicima, kao i prerađevine od šumskog voća. Na Festival hrane u Konjicu, dolazim godinama i uvijek je dobra prodaja, upoznavanje sa drugim proizvođačima ali i druženje. Posjećenost je odlična, dok ljudi dolaze i mi prodajemo.”
Da je posjećenost odlična, uvjerili smo se danas. Posjetioci, čini se, itekeko cijene vrijeme i trud proizvođača, koji potreban da se gotov proizvod nađe na štandu.
Poslušajte:


“Konjic Food Fest” okupio je 102 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine. Bila je ovo prilika da se predstave u Konjicu, prilika za zaradu, upoznavanje drugih proizvođača i razmjenu iskustva.

radiokonjic.ba
05.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima