14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

U pucnjavi jedna osoba teže povrijeđena

Oko 23 sata i 45 minuta na autobuskoj stanici...

Konjičani otputovali u Potočare na kolektivnu dženazu žrtvama genocida

92 Konjičana u dva autobusa jutros u 4.30 sati...

Spektakl u Kosači sa niz zanimljivih borbi i popratnim programom

Klub tajlandskog boksa – Muaythai Ludvig Pavlović, uz odobrenje Saveza Muaythai Thai boksa u Bosni i Hercegovini, organizator je sportske manifestacije u borilačkom muaythai sportu pod nazivom European Muaythai Title Mostar 2022, koja će se održati u subotu, 7. 16, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Događaj je licenciran i verificiran od strane WMC World Muaythai vijeća – Svjetskog savjeta za muaythai sa sjedištem u Bangkoku, Tajland. Zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, Bosna i Hercegovina je bila u mogućnosti da bude domaćin borilačke manifestacije i utakmice za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86,17 kg.

Glavna borba

U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin Čarapina i reprezentativac Hrvatske Ivan Horvat iz Osijeka. Riječ je o dva izuzetno uspješna i renomirana borca. Ivan je više puta bio prvak Hrvatske, a Marin višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oba borca ​​su ostvarila zavidne uspjehe na međunarodnoj sceni i osvajala zlatne medalje na međunarodnim nastupima. Oba borca ​​su svoje znanje na Tajlandu iskovala kod najvećih majstora ovog sporta, a treba istaći da su obojica muaythai instruktori. Ivan je član dva kluba, muaythai kluba Bad Shadows iz Osijeka i muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

Ostatak rasporeda

U sportskom dijelu večeri, u amaterskom, gledaćemo mlade reprezentativce Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. U večernjem sportsko stručnom dijelu emisije u superborbama gledat ćemo zaista vrhunske borce i sjajne borbe. U prvom superfight meču ukrstit će rukavice četverostruki prvak Bosne i Hercegovine Dušan Kojić iz Banjaluke i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Ermin Lugan iz Travnog. U glavnom superfight meču između superteškaša u ringu će snage odmjeriti Danijel Bartulović, predstavnik i prvak Bosne i Hercegovine, i Nikola Simatić, reprezentativac i prvak Srbije.

Za ovaj istinski historijski sportski program vlada veliko interesovanje kako u Bosni i Hercegovini tako iu Hrvatskoj. Duh Tajlanda već više od tri mjeseca šeta Hercegovinom i reprezentativno će zablistati na ovom sportskom spektaklu. R.Š.

PROČITAJ:   VLASNICI MANCHESTER CITYJA KUPILI ITALIJANSKI KLUB

Muzički program

U cjelovečernjem programu kojim će spektakl započeti, publici će priuštiti vrhunsko muzičko veče. Splitski muzičar Tiho Orlić i njegov bend nastupit će uživo u cjelovečernjem koncertu, a gosti su mostarska muzičarka Mirna Pehar, talentirani mladi muzičar iz Rame Lucija Šarčević i Mate Bulić.

The post Spektakl u Kosači sa nizom zanimljivih borbi i popratnim programom pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima