7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Srednju školu Konjic ove godine pohađat će 798 učenika

Ove školske godine Srednju školu Konjic pohađat će 798 učenika, od kojih je 231 upisano u prvi razred. Prijem učenika prvih razreda u Srednju školu Konjic održan je jutros, prvog školskog dana.

Za radiokonjic.ba govorila je Enisa Karkelja, direktorica Srednje škole Konjic.

„Upisano je 798 učenika, očekujemo još dva učenika da se upišu sutra iz drugih gradova, to je prelazak u više razrede zbog preseljenja u naš grad. U prvi razred u 14 odjeljenja ukupno je upisan 231 učenik, u drugim razredima imamo 13 odjeljenja sa 215 učenika, u trećem 11 odjeljenja 193 učenika i u četvrtom razredu imamo 8 odjeljenja, to je 138 učenika, što ukupno čini 46 odjeljenja upisanih u ovu školsku godinu“, kazala je Karkelja.

Direktorica je poželjela učenicima sretan početak škole.

„Sretan početak nove školske godine želim svim osnovcima i srednjoškolcima, a posebno učenicima prvih razreda jer je za njih ovo poseban dan“, navela je Karkelja.

srednju školu konjic ove godine pohađat će 798 učenika
Srednju školu Konjic ove godine pohađat će 798 učenika

Učenici prvih razreda Srednje škole Konjic jutros su prisustvovali prijemu. Istaknuli su da se raduju novim poznanstvima, ali i izučavanju oblasti koje ih zanimaju. Zabilježili smo nekoliko izjava učenika.

Zara Ibrulj i Vildana Macić, koje su pohađale Prvu, odnosno Drugu osnovnu školu u Konjicu, upisale su medicinsku školu.

Volimo pomagati drugima i učestvovati u humanitarnom radu, zato smo upisale medicinsku školu, a radujemo se novom razredu i profesorima“, izjavile su naše sagovornice.

„Upisao sam medicinsku školu jer sam od malih nogu vidio sebe kao medicinara da radim u bolnici u Konjicu, Mostaru ili negdje drugo. Očekujem mnogo prijatelja, poznanstava i novih iskustava“, dodao je njihov školski kolega, kao i srednjoškolka, koja su upisala Matematičko-informatičku gimnaziju:

Očekujem da ću steći prijateljstva koja ću pamtiti do kraja života, kao i uspomene koje ću pamtiti cijeli život. Upisala sam srednju Matematičko-informatičku gimnaziju jer mi ova škola odgovara za ono što planiram upisati nakon srednje škole i smatram da je ovo najbolja škola u Srednjoj školi Konjic”, navela je konjička srednjoškolka.

srednju školu konjic ove godine pohađat će 798 učenika
Srednju školu Konjic ove godine pohađat će 798 učenika

radiokonjic.ba

04.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima