-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Staklom htio zaklati majku, nanio joj je povrede po vratu i rukama

Općinski sudovi u Tešnju, Kaknju i Zenici potvrdili su optužnice protiv tri osobe za nasilje u porodici. U sva tri slučaja počinioci su muškarci, koji su u dva slučaja napali roditelje, au jednom i muža. U četvrtom slučaju, nevjenčani supružnici su optuženi za zanemarivanje djece i kršenje porodičnih obaveza.

Prijetnja samoubistvom

Sadržaj

Arnel Husić je optužen da je napao suprugu Z., sa kojom se ranije svađao, pa je 10. avgusta 2022. godine došao na pomirenje. Međutim, Z. je rekla da ne želi pomirenje, te je tražila da Husić napusti kuću. Zatim je optuženi počeo da viče i udara Z. te ju je nasilno odveo u kupatilo, gdje ju je polio vodom. Tek kada je Z. počeo da vrišti i doziva u pomoć, Husić je napustio kuću i usput oštetio vrata spavaće sobe.

Alen Babić je 19. juna u njihovom stanu u Zenici psovao i prijetio svojoj majci da će se ubiti bombom. Njegova majka je morala pobjeći iz stana i otići kod brata, kojem je sve ispričala. Potom su pozvali policiju koja je Babića odmah zatekla na stepeništu zgrade. Rekao im je i da će se ubiti bombom i krenuo da bježi, ali ga je policija sustigla i savladala, oduzevši mu ručnu bombu M52P.

Zanemarila djecu

Od Bojana Uroševića zatraženo je prinudno smještaj u psihijatrijsku ustanovu, nakon što je 16. juna u Kaknju, u stanju neuračunljivosti, zbog trajne psihičke bolesti paranoidne šizofrenije, čašom nasrnuo na svoju majku B., ranivši joj vrat i oružje.

Aldin Omerović i Hasna Sejdić optuženi su da su 22. juna na temperaturi višoj od 30 stepeni ostavili dvoje maloljetne djece koja nisu u mogućnosti da se brinu o sebi u stanu u romskom naselju Varda kod Kaknja. Ovo je prijavljeno policiji, koja je djecu zatekla u veoma teškom stanju, zbog čega su prevezena u Dom zdravlja Kakanj, a potom u bolnicu u Zenici na pružanje ljekarske pomoći.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima