4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Staklom htio zaklati majku, nanio joj je povrede po vratu i rukama

Općinski sudovi u Tešnju, Kaknju i Zenici potvrdili su optužnice protiv tri osobe za nasilje u porodici. U sva tri slučaja počinioci su muškarci, koji su u dva slučaja napali roditelje, au jednom i muža. U četvrtom slučaju, nevjenčani supružnici su optuženi za zanemarivanje djece i kršenje porodičnih obaveza.

Prijetnja samoubistvom

Arnel Husić je optužen da je napao suprugu Z., sa kojom se ranije svađao, pa je 10. avgusta 2022. godine došao na pomirenje. Međutim, Z. je rekla da ne želi pomirenje, te je tražila da Husić napusti kuću. Zatim je optuženi počeo da viče i udara Z. te ju je nasilno odveo u kupatilo, gdje ju je polio vodom. Tek kada je Z. počeo da vrišti i doziva u pomoć, Husić je napustio kuću i usput oštetio vrata spavaće sobe.

Alen Babić je 19. juna u njihovom stanu u Zenici psovao i prijetio svojoj majci da će se ubiti bombom. Njegova majka je morala pobjeći iz stana i otići kod brata, kojem je sve ispričala. Potom su pozvali policiju koja je Babića odmah zatekla na stepeništu zgrade. Rekao im je i da će se ubiti bombom i krenuo da bježi, ali ga je policija sustigla i savladala, oduzevši mu ručnu bombu M52P.

Zanemarila djecu

Od Bojana Uroševića zatraženo je prinudno smještaj u psihijatrijsku ustanovu, nakon što je 16. juna u Kaknju, u stanju neuračunljivosti, zbog trajne psihičke bolesti paranoidne šizofrenije, čašom nasrnuo na svoju majku B., ranivši joj vrat i oružje.

Aldin Omerović i Hasna Sejdić optuženi su da su 22. juna na temperaturi višoj od 30 stepeni ostavili dvoje maloljetne djece koja nisu u mogućnosti da se brinu o sebi u stanu u romskom naselju Varda kod Kaknja. Ovo je prijavljeno policiji, koja je djecu zatekla u veoma teškom stanju, zbog čega su prevezena u Dom zdravlja Kakanj, a potom u bolnicu u Zenici na pružanje ljekarske pomoći.

PROČITAJ:   Muškarac zadobio povrede nakon što je napadnut na Otoci, prebačen je na ukazivanje ljekarske pomoći

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima