back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Start sa Mađarima prilika za potvrdu forme iz duela s Francuskom

Nakon što su pobjedom protiv Francuske (96:90) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo popravili atmosferu u timu, košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine jučer su otputovali u Keln na Eurobasket.

Već u četvrtak od 14.30 Zmajevi igraju prvi meč grupe B protiv Mađarske.

– Verujemo da ćemo pobediti u svakoj utakmici. Naš problem je što smo ponekad neinteligentni. Ovako protiv Francuske mogu igrati samo veliki igrači. Otarasimo se tih nepotrebnih grešaka. Miki i momci mogu dobro odigrati EP i pobijediti u preostalim mečevima, rekao je trener Adis Bećiragić.

Na Eurobasket je predvodio sljedeće igrače: Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, John Roberson, Aleksandar Lazić, Amar Gegić, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Edin Atić, Ajdin Penava, Sani Čampara.

– Ne možeš nikoga da pobediš ako ne igraš jaku odbranu, pogotovo ne protiv Francuske. Voleo bih da nam ovo otvori oči koliko god možemo. Ovo nam je već prošlo, a Mađarska je blizu. Moraćemo da ispravimo greške. Oni su tako talentovani, ali moramo da razradimo neke greške u našim glavama. Više sam posvećen napadu, to je pokretač i motiv za dobru odbranu. To nam je dalo motivaciju protiv Francuza, rekao je Bećiragić.

Nakon Mađarske u četvrtak (14.30 sati), Zmajevi će u Grupi B igrati protiv Njemačke (3. septembar, 14.30), Slovenije (4. septembar, 17.45), Francuske (6. septembar, 14.30). ) i Litvaniji (7. septembar, 17:30), septembar od 14:30. U osminu finala plasirat će se šest reprezentacija iz svake od četiri grupe, sa četiri najbolje selekcije. Er.B.

Zmajevi su započeli završni dio priprema

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo se okupila u nedjelju i na Vlašiću započela završni dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Australiji. Uglavnom će se raditi na dodatnom poboljšanju kondicije reprezentacije, a trener Goran Lojo će na raspolaganju imati sljedeće igračice: Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Elez (djevojke Džebo), Nikolina Knežević (djevojke Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović, Azra Nikšić. Put u Sidnej planiran je za 11. septembar, a očekuje se da će se Jonquel Jones pridružiti timu nakon što njen klub iz Connecticut Suna završi nastup u doigravanju WNBA lige. SP se održava od 22. septembra do 1. oktobra.

Početak sa Mađarima prilika je da potvrde formu iz duela sa Francuskom

Post Kreni od Mađara, prilika za potvrdu forme iz duela sa Francuskom pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]