back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

STIGAO DO DVOSTRUKE WBA TITULE! IRON PUKI ZA HAYAT: NISAM SE MOGAO ODBRANITI OD NASILNIKA PA SAM POČEO TRENIRATI

Neposredno nakon osvajanja Svjetske biciklističke maratonske lige, jedan od najboljih i najtalentovanijih bh. boraca Edin Puhalo, alias Iron Puki, u velikoj borbi u Berlinu osvojio je evropsku WBA boksersku titulu u kruzer kategoriji. O ovom uspjehu i tituli koju je donio u Bosnu i Hercegovinu govorio je u emisiji ‘Otvoreni studio’.

  • Boksovao sam za evropsku titulu u WBA asocijaciji i ovo mi je prvi put. Jedan sam od rijetkih iz istočnog dijela Evrope koji je uspio osvojiti dvije WBA titule. Ja sam predstavljao BiH – rekao je Puki.
STIGAO DO DVOSTRUKE WBA TITULE! IRON PUKI ZA HAYAT: NISAM SE MOGAO ODBRANITI OD NASILNIKA PA SAM POČEO TRENIRATI

Ovim sportom se bavi dugi niz godina, ističe da je potrebno mnogo odricanja, rada i znoja da bi se postigli neki rezultati. Kaže da je jutros sletio u BiH, pa nam donosi svježe vijesti.

  • Nadao sam se pobedi. Bavim se ovim sportom da bih bio šampion. Neophodno je imati strpljenja. Prilika će sigurno doći i trebali biste biti spremni da je iskoristite. Imao sam sreću da sam bio u formi i pobedio Nemca i Ukrajinca. Ovo su neki od najjačih protivnika sa kojima sam se borio. Nisam imao lak zadatak, ali sam vredno radio i ovo su najduže pripreme koje sam radio do sada – rekao je Puki.
STIGAO DO DVOSTRUKE WBA TITULE! IRON PUKI ZA HAYAT: NISAM SE MOGAO ODBRANITI OD NASILNIKA PA SAM POČEO TRENIRATI

WBA je najstarija i najjača organizacija. Puki je bio san da se bori za WBA titulu, a san mu se kasnije i ostvario. Kaže da je zaista sretan zbog toga. Što se tiče samog početka bavljenja ovim sportom, nije imao podršku roditelja.

  • Imala sam jedno neprijatno iskustvo. Prijetili su mi nožem i ukrali mi telefon. Nisam se mogao odbraniti, to je bio jedan od razloga zašto sam odabrao ovaj sport. Roditelji su u početku bili skeptični. Oni svoje dijete odmah vide kao nekoga koga će tući. Roditelji imaju predrasude o ovom sportu. Nisam imala ni podršku roditelja. Počeo sam da treniram bez njihovog znanja. Kasnije sam doneo bronzanu medalju i od tada me poznaju i podržavaju – rekao je na kraju Iron Puki.

(A. Herak)

Pogledajte video OVDJE.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima