10.4 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Strava u Bosni: nasilnici napali hrvatsku obitelj, presjekli im put, lupali po autu, pozivali na tuču

Sedmorica napadača iz okolnih sela napali su katoličku porodicu iz Blaževca po povratku kući oko 5 sati ujutro. Osim dvoje odraslih, u automobilu je bilo i dvoje maloljetne djece.

Javio se zabrinuti svjedok ovog događaja u općini Tešanj. Prema informacijama, napadači su im prvo prepriječili put i gađali ih pivskim flašama. Dva puta su pokušali da pobegnu, ali su ih napadači pratili, sustizali i svaki put uspeli da im pregrade put. Tek u trećem pokušaju uspeli su da dođu do kuće jednog poznanika, a napadači su krenuli za njima. Ponovo su udarili u auto, pokušavajući da ga razbiju, i izazvali tuču.

Napominjemo da ovo nije prvi put da su katolici sa ovih prostora fizički napadnuti. Događaj se tretira kao krivično djelo, a policija trenutno vrši uviđaj. Identiteti napadača su poznati, ali će ostati skriveni dok policija ne potvrdi zvanične informacije.

Podsjetimo, posljednjih tjedana na području općine Tešanj zabilježeno je više slučajeva skrnavljenja zastave hrvatskog naroda na mjesnom groblju u Jelahu, u sklopu sveopće kampanje pritisaka na hrvatski narod. u toj opštini.

Na Posušje.info prvi put se pojavio post Strah u Bosni: nasilnici napali hrvatsku porodicu, prepriječili im put, tukli automobil, pozvali na tuču.

www.posusje.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima