14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

U pucnjavi jedna osoba teže povrijeđena

Oko 23 sata i 45 minuta na autobuskoj stanici...

Strava u Bosni: nasilnici napali hrvatsku obitelj, presjekli im put, lupali po autu, pozivali na tuču

Sedmorica napadača iz okolnih sela napali su katoličku porodicu iz Blaževca po povratku kući oko 5 sati ujutro. Osim dvoje odraslih, u automobilu je bilo i dvoje maloljetne djece.

Javio se zabrinuti svjedok ovog događaja u općini Tešanj. Prema informacijama, napadači su im prvo prepriječili put i gađali ih pivskim flašama. Dva puta su pokušali da pobegnu, ali su ih napadači pratili, sustizali i svaki put uspeli da im pregrade put. Tek u trećem pokušaju uspeli su da dođu do kuće jednog poznanika, a napadači su krenuli za njima. Ponovo su udarili u auto, pokušavajući da ga razbiju, i izazvali tuču.

Napominjemo da ovo nije prvi put da su katolici sa ovih prostora fizički napadnuti. Događaj se tretira kao krivično djelo, a policija trenutno vrši uviđaj. Identiteti napadača su poznati, ali će ostati skriveni dok policija ne potvrdi zvanične informacije.

Podsjetimo, posljednjih tjedana na području općine Tešanj zabilježeno je više slučajeva skrnavljenja zastave hrvatskog naroda na mjesnom groblju u Jelahu, u sklopu sveopće kampanje pritisaka na hrvatski narod. u toj opštini.

Na Posušje.info prvi put se pojavio post Strah u Bosni: nasilnici napali hrvatsku porodicu, prepriječili im put, tukli automobil, pozvali na tuču.

www.posusje.info

Možda vas zanima