12.8 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Sud je prekvalifikovao krivično djelo: Za ranjavanje tri mjeseca

U banjalučkom Okružnom sudu juče je Mirko Šteković (53) iz Bronzanog Majdana kod Banjaluke osuđen na tri mjeseca zatvora jer je 11. jula 2021. godine hicem iz lovačke puške slučajno ranio svog poznanika Vitomira Planinčića.

Sud je prekvalifikovao krivično djelo i osudio Štekovića za nanošenje teške tjelesne povrede iz nehata, a ne za ubistvo u pokušaju, nakon što je prihvatio iskaze svjedoka koji su se nalazili u kući u kojoj se sve dešavalo u vrijeme zločina. Prema ovim izjavama, optuženi je te večeri uzeo pušku da obiđe stoku. Oružje je napunjeno, a optuženi je postupio nesavjesno, bio je nepažljiv i okrenuo cijev puške prema oštećenom, pa je pucano, a Planinčić je ranjen.

Krivično djelo je učinjeno u stanju znatno poremećene rasuđivanja i teškog pijanstva. Šteković je obavezan da Planinčiću isplati 6.000 KM na ime naknade štete, kao i troškove sudskog postupka od oko 4.000 KM.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima