back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Sudački stručnjak ocjenjivao je Partizanove penale i spornu situaciju

Partizan je večeras, sa dva dosuđena penala, koji su njegovi Fudbaleri uspešno realizovan, remizirao u Nišu protiv Radničkog u drugom kolu Superlige Srbije, pošto je meč završen rezultatom 3-3.

Nakon utakmice digla se velika bura zbog komentara Tomislava Sivića i Ilije Stolice, a mišljenje o spornim situacijama dao je i sudački stručnjak Zdravko Jokić.

On smatra da prvi penal nije sporan.

Prekršaj je jasan, očigledan. Guranje sa obe ruke je uvek u principu faul. Samo ako nema dovoljnog intenziteta. Ali ovdje je igrač odgurnut. Spor se vodio oko mesta, jer je sudija prvi stao van 16 metara. VAR je kasnije pokazao da je guranje bilo unutra. Zatim je uslijedilo gaženje. Zahvaljujući VAR-u, donesena je ispravna odlukaJokić nije ostavio dilemu.

Komentarišući drugi penal, kojim je postavljen konačan rezultat, rekao je da je igrač pao “malo naglašeno”.

Sudija je na sredini terena, daleko iza. Jedva vidi otpozadi. Da li je faul sa gornjom rukom ili kada desna noga ide u nogu igrača Partizana… Igrač je malo naglašeno pao. VAR soba je podržala sudiju u ovoj odluciovaj sudija nije bio siguran.

Ipak, nije ostavio sumnju da je Aleksandar Filipović trebalo da dobije crveni karton posle faula nad Mitrovićem, što je takođe podiglo veliku buru u izjavi trenera Radničke.

Ovo je tipičan obećavajući napad i rukom i nogom su spriječili igrača. Jasan žuti karton. Ovo je sudijska greškaJokić je bio jasan.

FOTO: FK Partizan

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]