18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini

Titula učenice generacije Gimnazije pripala je Lamiji Dženetić, dok...

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Susret premijera HNK i japanskog ambasadora u BiH

Oglasi

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg primio je danas u nastupnu posjetu NJ.E. Masamija Kinefuchija, ambasadora Japana u BiH i njegovu saradnicu Chisato Yoshidu, šeficu Odjela za kulturu i prvog tajnika Ambasade.

Kako je riječ o prvoj posjeti ambasadora Kinefuchija HNK, premijer Herceg iskoristio je priliku i iscrpno ga upoznao s nizom aktuelnih tema i aktivnostima Vlade, osobito s nedavno usvojenim finansijskim dokumentima kroz koje je Vlada našla balans i stabilnost za očuvanje i socijalne i razvojne dimenzije kantonalnog budžeta, unatoč svim izazovima koje pandemijska, politička i privredna kriza postavlja pred vlast i društvo u cjelosti.

”Zadržali smo razvojnu dimenziju, ujedno uvećavši sredstva za privredu, poljoprivredu i turizam. Također, podržani su strateški projekti jedinica lokalne samouprave. Vlada će, kao i dosad, podržati brojne aktivnosti u obrazovanju, sportu, kulturi te drugim područjima važnim za razvoj cijele sredine”, rekao je Herceg, istaknuvši i uvjerenje u dalju dobru saradnju ovog prostora sa japanskom ambasadom i nizom agencija i institucija te prijateljske zemlje, osobito na području turizma, poljoprivrede, zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

”Uz zahvalnost na pruženoj podršci i pomoći koju je ova država primila od Japana, kako u poratnim godinama, tako i kroz niz kasnijih projekata, vidim prostor za konkretna japanska ulaganja odnosno očekujem da to ponašanje japanske vlade sada snažno prate i japanski investitori”, poručio je Herceg.

Ambasador Kinefuchi istaknuo je spremnost uložiti napor i iskoristiti svoj autoritet na planu dodatne izgradnje i jačanja saradnje, s akcentom na lokalne zajednice kako u HNK tako i na ostalim područjima entiteta i države.

Susret premijera HNK i japanskog ambasadora u BiH

”U BiH sam ponovo, nakon više od 20 godina i jako me veseli evidentan napredak zemlje u svim pogledima, a posebno me raduje činjenica da je HNK izrastao u prostor koji može služiti kao primjer poštivanja, tolerancije i nositelja razvojnih procesa. Vjerujem da će se sve sredine BiH razvijati upravo po primjeru HNK što je siguran smjer za uspjeh bosanskohercegovačkog evropskog puta. U mojoj zemlji i u meni lično, i HNK i BiH u cjelosti uvijek će imati istinskog prijatelja koji je spreman raditi na još jačoj povezanosti naše dvije zemlje”, rekao je danas NJ.E. Kinefuchi.

Vlada HNK

radiokonjic.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima